3x subtiel mozaïek toepassen in huis
Je hebt een mooi huis, maar wel een beetje saai. Hoe los je dat op? Nou, met mozaïek bijvoorbeeld! Mozaïek is een interessante kunstvorm waarbij kleine steentjes samen één groot geheel vormen. Een aandachtspunt is dat je mozaïek met mate toepast, anders wordt het te druk. In dit artikel geven we je drie tips voor plekken in huis, waar je op een subtiele manier mozaïek toe kunt passen.

1. Vloer van het toilet mozaïeken

Het toilet is meestal maar een saai en klein kamertje, maar met mozaïek maak je het net even wat interessanter. Kies bijvoorbeeld voor een mozaïek vloer in het toilet. Zo creëer je een echte eyecatcher. Je kunt kiezen voor allerlei verschillende kleuren en vormen mozaïek om het helemaal naar je zin te maken.

2. Dunne baan mozaïek tussen de grote tegels

Heb je mooie tegels gevonden voor je badkamer, maar ben je bang dat het te saai wordt met alleen grote tegels? Voeg dan een dunne baan met mozaïek toe tussen de grote tegels door. Op deze manier voeg je een speels element toe, zonder dat het meteen te druk wordt. Kies voor mozaïek in bijpassende kleuren voor eenheid of juist voor contrasterende kleuren voor wat meer pit.

3. Achterwand van de keuken beplakken met mozaïek

Een achterwand van mozaïek in de keuken zorgt voor meer leven in de brouwerij. Door de rest van de keuken lekker rustig te houden, creëer je een gezellige sfeer. Je kunt kiezen voor mozaïek dat past bij de kleur van de keukenkastjes, maar ook voor een contrasterende kleur die de aandacht trekt.

Makkelijke manier om je interieur meer smoel te geven

Met mozaïek kun je op subtiele wijze je interieur opfleuren. De drie plekken die we hierboven besproken hebben zijn allemaal kleine oppervlaktes, waar je zonder risico mozaïek op kunt toepassen. Door het op deze manier te doen, maak je een statement, maar voorkom je dat het onrustig wordt in huis. Dus, waar wacht je nog op? Geef je interieur wat speelsheid en voeg mozaïek toe aan je huis! Altijd op de hoogte zijn van alles op woongebied? Houd dan onze woonblogs in de gaten.