Collectief bieden op een huis

MeauxDeOpbodMakelaar


Met welke reden zou jijzelf sneller bieden op een huis, als deze voor een hoge of voor een lage prijs op de markt stond? Het is mij laatst zelf overkomen, want toen trof ik een prachtige woning, die ik normaal gesproken op zo’n twee ton en iets van dertigduizend euro zou hebben geschat voor slechts honderdvijftigduizend euro op een website. Ik wist niet wat ik zag, want ineens behoorde het voor mij ook tot de mogelijkheden! Vrienden in mijn omgeving zeiden me dat er dan wel iets mis moest zijn met het huis maar er viel echt helemaal niets te ontdekken. Ik denk achteraf bezien dat het een verkoopmethode was, en een goede ook! Als iedereen als ik enthousiast raakt en zich met een schrik beseft dat zoiets tot de mogelijkheden behoort ga je het je ook in zekere zin ‘eigen’, krijg je direct aan band met het huis, zie je jezelf er al in wonen, helemaal lekker gemaakt door de mogelijkheden die er ineens blijken te zijn. Als iedereen dan ook nog eens collectief gaat bieden op een huis, dan stijgt deze natuurlijk enorm in waarde, en dat kan dan echt heel snel gaan. Dan zie je echt dat een huis alsnog verkocht wordt voor de vraagprijs, of zelfs daarboven. Een enorme opsteker dus voor mensen die in tijden als deze een huis proberen te verkopen. Maak het dus ook tot een voordeel voor je eigen portemonnee!