Marketing is al decennia lang hét instrument om als bedrijf gevonden te worden. Folders, reclameclipje op tv, affiches of boodschappen op de radio… je kan het zo gek niet bedenken of het wordt gebruikt om zichzelf te laten zien. ‘Wie het meest roept, wordt eerst gezien’ is een gezegde dat nog altijd geldt, ook in ons digitale tijdperk. Het is wel even omschakelen nu we met schermen, iPads, iPhones of tablets leven. Een zoekmachine marketing bureau heeft haar handen vol met manieren zoeken om jouw bedrijf in de kijker te plaatsen. Hoe ze dit doen? Het is een vak apart!

Laat je campagne over aan professionals

Laten we nog even terugkomen op de foldertjes. Je kunt uiteraard zelf een leuk documentje opstellen en printjes maken, ze gaan uitdelen op de markt of ze in de brievenbussen gaan steken. Maar is dit wel efficiënt genoeg of kan het nog beter? Deze vraag wordt ook gesteld door een zoekmachine marketing bureau. Het is hun job om te gaan kijken hoe jij het als bedrijf op de internet-markt doet. Wordt je genoeg gezien of kan het beter? Bij SEO gaat het om een lange termijnbekendheid opbouwen. Je firma wordt bekeken door mensen die op zoek zijn naar gelijkaardige producten als de jouwe, of ze komen toevallig op je site terecht. Bij SEA gaat het eerder om snelle actie. Een bepaalde advertentie moet zo rap mogelijk door zoveel mogelijk personen bekeken worden. Maar dit moet dan wel doelgericht gebeuren.

De meest efficiënte manier van adverteren

Een zoekmachine marketing bureau bekijkt eerst wat je wilt bereiken met je campagne en wie je wilt bereiken. Op basis daarvan analyseren ze het web om te zien waar je doelgroep op zoekt. Welke woorden zijn het meest voorkomend in de zoekacties van jouw doelgroep? Op basis daarvan gaan ze jouw campagne sturen. Heb jij een campagne op het oog die je via internet wilt lanceren? Werk dan samen met een zoekmachine marketing bureau. Zij weten als geen ander de weg hoe je op internet scoort!