Gardameer

Het Gardameer is het grootste meer van italië. Het heeft een oppervlakte van 370 vierkante kilometer. Het landschap heeft een artistiek karakter door het diepblauwe water, de oleanders, de citroenbomen en de cipressen. Er liggen zeven kleine eilandjes in dit meer. Er zijn een aantal kleine riviertjes die in het Gardameer uitstromen, maar de rivier de Minicio is de enige bevaarbare rivier. 

Gardameer

Toerisme 

Het Gardameer was vroeger een belangrijke doorvoerplek voor de handel. Toen deze rol afnam begon toerisme en landbouw de belangrijkste bronnen van inkomsten te worden. Het aantal accommodaties is enorm groot en erg populair. Waar er geen gebouwen staan, is er vaak ruimte voor campings. De meeste mensen die aan het gardameer werken, verdienen hun geld dan ook direct of indirect aan het toerisme. Onder Nederlandse toeristen is het Gardameer in de zomer de populairste vakantiebestemming van Italië.

Bezienswaardigheden

De populairste bezienswaardigheid van deze regio is natuurlijk het Gardameer zelf. Een prachtig meer met vele stranden, dorpjes en bergen. Samen zorgt dit voor een prachtig plaatje en een mooi uitzicht. Aan de zuidoever van het Gardameer ligt een schiereiland waarop het plaatsje Sirmione ligt. Velen beschouwen Sirmione als het mooiste dorp langs het Gardameer. Het dorp heeft erg sfeervolle straatjes die het dorpje erg aantrekkelijk maken. Het Castello Rocco Scaligera is het gezicht van Sirmione, de toren van het kasteel zorgt voor een prachtig uitzicht over de stad.