Moderne lampen

Architecten en interieurontwerpers van over de hele wereld staan in de rij om samen te mogen werken met William Brand. De oprichter van atelier Brand Van Egmond uit Naarden is er in de afgelopen dertig jaar in geslaagd een goede naam op te bouwen met zijn bijzondere collecties moderne verlichting. Die zijn universeel toepasbaar en geven elk interieur een andere uitstraling. De kracht van de collecties van Brand is dat de moderne verlichting hele grote lampen omvat, maar ook verlichting van een veel handzamer formaat. Doordat de hele collectie gebaseerd is op hetzelfde thema is die moderne verlichting dus heel breed toepasbaar.

diverse lampen

Gast ontwerper in de hele wereld

William Brand ontvangt uitnodigingen vanuit de hele wereld om op basis van zijn moderne verlichting lichtconcepten te ontwerpen voor allerlei prestigieuze gebouwen. Hij heeft al talloze hotels en restaurants, maar ook woonhuizen van ongetwijfeld zeer welgestelde bewoners voorzien van bijzondere verlichtingsconcepten. Op de website van Brand Van Egmond is een prachtig overzicht te vinden met fotomateriaal van de meest prestigieuze projecten van het bedrijf. Dat geeft een goede indruk van de enorme impact die moderne verlichting kan hebben op het interieur.

verlichting

Moderne verlichting is handwerk

William Brand heeft aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht een opleiding gehad tot architect. Hij heeft zichzelf ontwikkeld tot ontwerper van lichtconcepten. Binnen zijn bedrijf is hij verantwoordelijk voor alle collecties, die met de hand door hem worden ontworpen. De gedachte daarachter is dat design verlichting op maat moet kunnen worden gemaakt voor elke opdrachtgever. Handgemaakte verlichting is bovendien een garantie voor kwaliteit, zowel in artistiek opzicht als wat betreft constructie. De moderne verlichting uit de collecties wordt wel machinaal geproduceerd.