Is de trap in huis wel een keer toe aan vernieuwing toe of wil je een open trap dicht laten maken in verband met de veiligheid? Kijk dan eens op de site van Stairz traprenovatie. Zij kunnen zowel open als dichte trappen voor je renoveren zodat deze weer toonbaar zijn en lang mee kunnen.


Renovatie dichte trap

Trappen waar ooit vloerbedekking op geplakt gezeten heeft zien er nadat deze verwijderd is over het algemeen zeer kaal en beschadigd uit. Bij een dichte trap kun je alle treden laten vervangen door nieuwe overzettreden maar het is ook mogelijk om de zijkanten (waar vaak lelijke lijmresten van de vloerbedekking achter zijn gebleven) opnieuw te bekleden. Behalve de treden worden bij een dichte trap ook de onderlijsten, stootborden en traplijsten vervangen. Zo kijk je op alle mogelijke manieren altijd tegen een compleet vernieuwde trap aan.
Renovatie open trap

Een open trap is een wat ander verhaal. Afhankelijk ook van waar deze zich in huis bevindt en wat de staat van de trap is kies je voor een enkelzijdige of volledige renovatie. Bij een enkelzijdige renovatie wordt de onderkant van de trap niet gedaan. Deze kun je altijd schilderen maar je kijkt er wel vanaf onderen tegen aan. Als de trap zich in de woonkamer bevindt is het waarschijnlijker mooier om voor een volledige renovatie te kiezen omdat je er altijd tegen aan kijkt en het een onderdeel van je woonkamer vormt. Bij een zoldertrap is een enkelzijdige renovatie veelal ook afdoende.