cilinderslot

Wil je een cilinderslot aanschaffen voor jouw buitendeur? Het is dan wel verstandig om voor een goed, sterk cilinderslot te kiezen, dat iets duurder is. Wij vertellen jou waarom je deze zou moeten kiezen en hoe je dit slot herkent.

De voordelen van een duur cilinderslot

Een goed beveiligd cilinderslot brengt veel voordelen met zich mee. Zo zullen inbrekers minder snel binnen kunnen komen. Met een SKG** cilinderslot duurt dit namelijk minimaal 3 minuten en met een SKG 3 gekeurd cilinderslot wel minimaal 5 minuten. Bovendien ben je bij dit laatste slot ook beveiligd tegen kerntrekken. Kerntrekken komt momenteel namelijk veel voor in Nederland, omdat bijna geen enkele woning ertegen beveiligd is en het een simpel uit te voeren inbraaktechniek is met eenvoudig gereedschap. Zeker met kerntrekbeveiliging is jouw woning optimaal beveiligd, want dan worden inbrekers afgeschrikt en zullen ze geen inbraakpoging doen. Zo blijft jouw deur en cilinderslot langer goed. Zeker als je hem ook goed onderhoudt door hem elk jaar minimaal 1 keer in te smeren met slotspray.

Daarnaast heeft een goed beveiligd cilinderslot als voordeel dat hij in veel verschillende maten beschikbaar is, waardoor hij op elke deur toepasbaar is. Ook kan je hem eenvoudig zelf monteren als je een beetje handig bent en is dit zo gebeurt. Verder is gelijksluiting mogelijk, waardoor je meerdere cilindersloten in jouw woning met één en dezelfde sleutel kan bedienen. Geen gedoe en irritatie meer aan een zware sleutelbos. Als laatste is hij ook beschikbaar als knopcilinder en halve cilinder. Kies je voor een knopcilinder, dan is jouw woning zwaar beveiligd en ondertussen kan je het slot gemakkelijk, zonder sleutel, bedienen. Een halve cilinder is ideaal voor kastdeuren en als bijzetslot, waardoor je jouw woning nog beter kan beveiligen of kasten met dure spullen erin kan beveiligen. Als er namelijk iets gestolen wordt ben je nog veel meer kwijt dan alleen een duur slot, met een hoge garantie dat er niet ingebroken wordt.

Hoe herken ik een goed cilinderslot?

Overweeg of wil je een goed cilinderslot met SKG 3 sterren aanschaffen, dan zal je deze ook moeten herkennen. Je herkent deze aan het driehoekige logo met één platte zijde. Deze zit op het cilinderslot. In het logo staat een bepaald aantal sterren, namelijk 1, 2 of 3 sterren. Hoe meer sterren, hoe beter het cilinderslot bestand is tegen een inbraak en hoe meer moeite de inbreker moet doen om het slot open te breken. Een cilinderslot met SKG*** keurmerk is dus het sterkste cilinderslot. Met het juiste kerntrekbeveiliging weet je bovendien bijna 100% dat je beveiligd bent tegen inbrekers en ze geen inbraakpoging zullen doen. Daarnaast heb je cilindersloten met een certificaat. Op vertoon van het pasje kunnen er sleutels en cilinders bijgemaakt worden. Alleen jij hebt dat pasje in bezit. Je kan dus zonder zorgen jouw sleutel uitlenen als je op vakantie of een dag weggaat. Lees hiervoor wel goed in de beschrijving op de website of deze erbij zit of vraag het na.

Wil je dus goed beveiligd zijn tegen inbrekers? Schaf dan een wat duurder cilinderslot met SKG3 keurmerk en kerntrekbeveiliging aan. Zo weet je zeker dat je geen onnodige kosten erbij krijgt en dat inbrekers jouw woning binnen komen. Je kan met een gerust en veilig gevoel weg. Je hebt veel minder gedoe aan je hoofd. Ook is er genoeg keuze, voor elke deur is er wel een passend slot die zelfs bij jouw eisen passen. Wil je gemak, kies dan voor een knopcilinder. Wil je juist een goed beveiligd slot voor jouw kastdeur, ook dat is mogelijk met de halve cilinder. Wacht dus niet langer en bestel nu jouw goed beveiligde cilinderslot!