Hypotheekadvies Den Haag

Wanneer je van plan bent je woning binnenkort te gaan verkopen, dan is een van de taken die je hebt het vaststellen van de vraagprijs. Zeker als je al lang in het betreffende huis woont kan het lastig zijn een reële prijs te formuleren. Het is zeker in die gevallen aan te raden een taxatie van je huis in Den Haag te laten uitvoeren. Via zo’n taxatie krijg je namelijk een goed onderbouwde inschatting van de waarde van je woning. Is zo’n taxatie bij de verkoop van een huis nog optioneel, als je een huis koopt ontkom je er vaak zelfs niet aan. Let op: we hebben het dan wel over de situatie waarin je een huis koopt met een hypotheek. De hypotheekverstrekker eist dan dat er een taxatie wordt uitgevoerd, zodat zij zeker weten wat de waarde is van het pand waarvan de verstrekker de feitelijke eigenaar is.

Hypotheekadvies Den Haag

Naar deze aspecten kijkt men bij een taxatie

Of je nu de verkopende of de kopende partij bent, het is altijd goed om te weten naar welke aspecten een taxatiespecialist kijkt op het moment dat deze een woning taxeert. Welnu, het zijn onder meer de volgende facetten die invloed hebben op het ingeschatte waardebedrag:

  • Vaststaande, droge feiten zoals het soort huis, het bouwjaar, het oppervlakte van het perceel, het woonoppervlakte en het aantal te gebruiken kubieke meters.
  • De staat van de woning en de wijze waarop het onderhouden is.
  • De isolerende kwaliteiten van de woning. Hierbij is ook het gebruikte materiaal van wezenlijk belang.
  • Het aanwezig zijn van ‘extra’s’ die de woning aantrekkelijker maken. Voorbeelden hiervan zijn een tuin, een balkon, een uitbouw, een tuinhuisje, een dakkapel en een eigen parkeerplaats.
  • De prijzen van vergelijkbare woningen in dezelfde buurt, plaats en/of regio.