Beste vloeren voor jouw huis in Amstelveen
Een nieuwe vloer (laten) leggen in je huis is een grote beslissing, het is immers de basis van je interieur en dan wil je wel de juiste keuze maken. Er zijn veel verschillende soorten vloeren beschikbaar en elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken en eigenschappen. Om de keuze wat makkelijker te maken, hebben we de drie meest populaire soorten vloeren voor je op een rijtje gezet: parket, laminaat en pvc. We nemen de voor- en nadelen van elk type vloer met je door, zodat jij de juiste keuze kunt maken voor jouw huis.

Parketvloeren

Parketvloeren zijn gemaakt van massief houten planken en hebben een natuurlijke look. Parketvloeren gaan jarenlang mee. Een nadeel is dat parketvloeren gevoelig zijn voor water en vocht. Er kunnen lelijke kringen in het hout ontstaan en het vergt zo nu en dan onderhoud om het hout mooi te houden. Wanneer je echt mooi parket wilt, ga dan voor eens kijken bij deze vloerenwinkel kijken voor vloeren in Amstelveen.

Laminaatvloeren

Laminaatvloeren zijn samengestelde vloeren, gemaakt van kunststof en houtvezels. Ze zijn relatief goedkoop en verkrijgbaar in verschillende kleuren en prints. Het grootste voordeel van laminaatvloeren is dat ze eenvoudig te installeren zijn en weinig onderhoud vereisen. Een nadeel is dat ze minder duurzaam zijn dan een vloer van echt hout.

Pvc-vloeren

Pvc-vloeren zijn kunststof vloeren die eruitzien als houten vloeren of tegels. Ze zijn krasvast, waterdicht en leverbaar in prachtige designs en kleuren. Verder heeft pvc hebben een lange levensduur en is het gemakkelijk in onderhoud. Ook is pvc comfortabel om op te lopen en geschikt voor vloerverwarming. Wanneer we naar de prijs kijken is het duurder dan laminaat maar goedkoper dan parket.

Bekijk de vloer ook in het echt

Je kunt gemakkelijk een vloer bestellen via internet, maar het is belangrijk om een vloer in het echt te zien voordat je een beslissing neemt. Ga daarom altijd langs bij een goede vloerenwinkel.