Weet je waarom jij je zou moeten laten inspecteren? Als jouw antwoord op deze vraag nee is dan raden we je aan om snel verder te lezen. Een dak inspectie is namelijk heel belangrijk om jaarlijks te laten uitvoeren. We gaan een aantal zaken doornemen waardoor je gaat realiseren dat dit heel belangrijk is voor het onderhoud van je dak en huis. Wanneer je dit namelijk niet doet is er een kans dat je hier de nadelen van zult hebben. Dit is natuurlijk iets dat je altijd zo willen voorkomen. Om deze reden is het aan te raden om scherp te zijn hierop. Wilt u hier meer over te weten komen? Lees dan snel verder om hier zo spoedig mogelijk achter te komen!

Wat je allemaal moet doen bij een lekkage

Heb je ooit wel eens een dak lekkage gehad? Dit is misschien wel de belangrijkste reden om voor een dak inspectie te kiezen. Een van de specialiteiten van een dakdekker is het uitvoeren van een dakinspectie. Je wilt namelijk laten controleren of alles op jouw dak nog in goede conditie is. In de periodes waarin het veel regent loopt je namelijk het risico op een lekkage. Als je eenmaal lekkage hebt moet het per direct verholpen worden. Je kan namelijk heel je huis naar de vernieling helpen. Wij kunnen je beloven dat je dit zeker niet wilt!

Wanneer een dakinspectie laten doen?
Vooraf in de herfst en de winter neemt de noodzaak van een dak inspectie toe. Dit komt omdat het meer regent en uw dak in deze maanden relatief veel moet doorstaan. Hier is de volgende regel van belang: voorkomen is beter dan genezen! Probeer daarom in de lente of de zomer al een dakdekker in te schakelen om toekomstige lekkages te voorkomen.