Photinia Fraseri Red Robin

De Glansmispel is een struik met rode bladeren. Het wordt ook wel de Photinia Fraseri Red Robin genoemd, en het is een struik die er erg mooi uitziet. Deze plant wordt gebruikt als haag, maar kan ook heel goed als op zichzelf staande plant worden gebruikt. Er zijn veel redenen te bedenken om voor een glansmispel te kiezen. Ben je benieuwd welke redenen dat zoal zijn? Lees dan vooral even verder.

Photinia Fraseri Red Robin

Waarom je voor een Glansmispel kiest

Er zijn veel redenen te bedenken, waarom je een Glansmispel zou kweken. Ten eerste is een Glansmispel altijd groen. Dit zorgt er tevens voor, dat het een mooie uitstraling behoudt. Daarnaast zal deze haag in de lente witte bloemen groeien. En later ook rode besjes. Hierdoor is het niet alleen qua uiterlijk aantrekkelijker, maar zullen er ook allerlei dieren op af komen. En zo zorg je weer voor meer leven in je tuin, wat voor veel mensen erg leuk is. 

Photinia Fraseri Red Robin

Een ander voordeel, is dat je het op veel plaatsen kan planten. Maar hoewel het in principe tegen zon en schaduw kan, kun je het beste voor volledige zon kiezen. Daarbij heeft deze plant weinig onderhoud nodig. Dus houd je er niet van om regelmatig je tuin bij te houden? Dan is deze plant zeker wat voor jou. Het is zelfs zo dat je de plant maar een keer hoeft te snoeien. Er zijn dus veel redenen te bedenken waarom je voor deze plant zou kiezen.