haagbeuk

De kans is groot dat je al eens van een haagbeuk hebt gehoord. Deze plant wordt namelijk veel gebruik in de verschillende tuinen in Nederland. Dit komt doordat de haagbeuk door veel mensen wordt beschouwd als een bijzondere plant. Het voordeel van deze haagbeuk is dat het mogelijk is om deze te combineren met een aantal andere planten. Deze beuk kan namelijk een hoogte van maarliefst vijftien tot twintig meter bereiken.

haagbeuk

Mogelijkheden van de haagbeuk

Met de haagbeuk is het mogelijk om verschillende varianten te creëren. Dit houdt in dat de plant op zichzelf kan groeien, maar daarnaast ook in een haag kan groeien. De plant is zelfs geschikt om een lange en een hoge haag mee te creëren. Bovendien kun je de haag ook nog eens weelderig laten opgroeien. Toch kiezen veel mensen ervoor om de haag strak te snoeien. 

haagbeuk

Geschikt voor iedere grondsoort

Het voordeel van de haagbeuk is dat deze geschikt is voor bijna iedere grondsoort. Hierdoor is het mogelijk om de haag in bijna alle verschillende soorten tuinen aan te brengen. Ben je van plan om een haagbeuk aan te schaffen? Dan is het wel van belang om de haagbeuk vochtig te houden. Deze beuk kan namelijk niet goed tegen droogte. Daarentegen is het voordeel van de haagbeuk dat deze geheel winterhard is. Echter zullen de bladeren er in de winter wel afvallen.