Hypotheek

Een hypotheek kost veel geld, want woningen zijn nu eenmaal duur. En helaas moet je daar dan ook nog rente over betalen. Gelukkig zijn er websites waarop je rentes kunt vergelijken, zoals rente.nl. Aan de hand hiervan kun je bepalen waar de rente het goedkoopst is. Maar er zijn ook nog andere manieren om te zorgen voor een lagere hypotheekrente. Hieronder lees je meer.

1. Betaal een deel met je spaargeld

Je kunt voor het volledige aankoopbedrag van je woning een hypotheek afsluiten, maar het is beter om ook een deel van het bedrag met je eigen spaargeld te betalen. Natuurlijk alleen als je dit hebt natuurlijk en wat kan missen.

Als je een deel zelf betaalt, wordt je hypotheekbedrag minder hoog. En over een minder hoog bedrag wordt weer minder rente gerekend. Ook kan het zijn dat je hierdoor in een lagere risicoklasse valt, waardoor je minder rente hoeft te betalen.

Hypotheek

2. Ga voor een vaste rente

Een variabele rente kan soms interessant zijn als de rente hoog is. In dat geval is de kans redelijk groot dat de rente gaat dalen. Met een variabele rente kun je dan straks ook profiteren van de lagere rente.

In veel gevallen is een vaste rente echter interessanter, zeker nu de rentes historisch laag zijn. De kans dat de rentes gaan stijgen is dan namelijk hoger dan dat ze gaan dalen. Met een vaste rente houd je gewoon je vaste lage rente.