pvc click vloer

Helemaal hip en trending zijn vloeren van pvc en dat is niet geheel zonder reden. Waar voorheen laminaat nog overheersend was in de vloeren wereld groeit tegenwoordig de vraag naar en het aanbod in pvc vloeren en zelfs binnen deze vloer soort zelf zijn verschillende mogelijkheden.

pvc click vloer

Verschillende manieren van leggen

Doorgaans wordt een pvc vloer gelijmd door een professional, maar je kunt ook kiezen voor een pvc click vloer. Zoals met alles, geldt ook voor beide manieren van leggen dat ze hun eigen voor- en nadelen hebben.

De vloer lijmen

Zo is een gelijmde vloer doorgaans sterker en meer kras- en slijtvast. Deze kun je ook leggen in elke gewenste richting. Ook is deze soort het best geschikt voor vloerverwarming. Zelf leggen is niet aan te raden, aangezien de vloer eerst perfect geëgaliseerd dient te worden en het leggen meer ervaring vraagt.

Click systeem

Bij een pvc click vloer ben je afhankelijk van de wederzijdse verbindingen. Je zult hier dus rekening mee moeten houden bij het leggen. Hier tegenover staat weer dat een click vloer eenvoudig zelf te leggen is en dat je deze weer eenvoudig kunt verwijderen. Ga je dus verhuizen en wil je de vloer het liefst meenemen, dan is dit met een click pvc vloer geen probleem. In aanschaf is de click variant vaak wel weer wat duurder.

Kort gezegd komt het er op neer dat het vooral een kwestie is van waar je persoonlijke voorkeur naar uit gaat en natuurlijk wat je exacte budget toelaat.

Altijd de vloer die bij je past

Met een pvc vloer breng je gemak, comfort en een luxe uitstraling bij elkaar. Of je nu gaat voor een tegelvloer van pvc of liever stroken hebt, voor ieders voorkeur is wat te vinden. Aangezien het aanbod ruim is, de vloer makkelijk is in onderhoud en prima samen gaat met vloerverwarming, is een pvc vloer een geschikte keuze. Tel daarbij op dat het erg natuurlijk oogt met een hout- of tegel look die niet van echt te onderscheiden lijkt en je hebt misschien wel de vloer van je dromen.