huis beveiligen

De mogelijkheden die deursloten bieden zijn de laatste jaren flink toegenomen. En dat is maar goed ook, want inbrekers worden ook steeds vindingrijker als het gaat om het openbreken van sloten. Als je nieuwe deursloten nodig hebt en je zoekt de oplossing die het meeste gemak biedt, dan komt het elektrische deurslot zeker in aanmerking. Waarom we dat zo stellen wordt je duidelijk als je ook de volgende alinea’s leest.

deursloten

De werking van elektrische sloten verklaard

Wanneer je een deur hebt voorzien van een elektrisch slot, dan wordt dit deurslot geopend dankzij een motortje. Vanuit de binnenkant opent de deur door middel van een zogeheten paniekbalk of een deurkruk. Sowieso is het altijd mogelijk de deur van de binnenkant te openen, iets dat op een dag wellicht handig kan zijn als er zich een noodsituatie voordoet. Van de buitenkant kan jij als eigenaar de deur altijd openen met een systeem waarmee de toegang kan worden verleend. Met een ‘ouderwetse’ sleutel is natuurlijk ook nog steeds mogelijk. Duidelijk is dat als de deur sluit, dat er vergrendelingselementen naar buiten gaan staan. 

De voordelen van elektrische deursloten op een rij

Wanneer je je deuren uitrust met elektrische deursloten, dan heb je daar als bewoner van de woning in kwestie de volgende voordelen bij:

  • Deze sloten zorgen ervoor dat een deur goed wordt afgesloten. Er gaat dus een goede isolerende werking vanuit, waardoor het binnenklimaat intact blijft. Het grootste voordeel hiervan is dat je in de winter minder hoeft te stoken.
  • Je hoeft minder met sleutels te werken. Deze kun je dus ook niet kwijt raken en ze zitten niet in de weg in je broekzak.
  • De deur is makkelijk te openen. De voordelen daarvan uiten zich vooral via het feit dat een in het slot gevallen deur niet meer voor problemen zorgt. Je hoeft dan bijvoorbeeld geen slotenmaker meer te bellen.
  • Het gaat om een luxueus systeem. Je woning wordt hier als geheel meer waard door.