De voordelen van het wonen in een dorp

Woon je in een dorp? Dan weet je ongetwijfeld hoe fantastisch het is om in een dorp te wonen. Als je nog niet in een dorp woont, dan moet je echt even weten hoe leuk het is om in een dorp te wonen. Ontdek hier de voordelen! Hierna ga je gelijk op zoek naar een makelaar uit IJsselmuiden!

Omgeven door natuur

Wanneer je in een dorp woont, dan woon je vaak ook middenin de natuur. Je geniet van het groen en de bossen om je heen. Als het mooi weer is hoef je niet ver te rijden om een rondje te lopen door het bos. Daarnaast is de frisse lucht zoveel beter voor je dan uitlaatgassen. Je kunt ook ervoor kiezen om dicht bij het strand te gaan wonen. In dat geval kun je nog meer genieten van de natuur.

Veel sociale contacten

In een dorp heerst vaak een ons kent ons cultuur. In een dorp heb je wel iets minder privacy. Maar dit is niet negatief. De mensen in een dorp zijn over het algemeen wat gastvrijer. In een stad leven mensen soms iets meer voor zichzelf. In een dorp kom je altijd dezelfde mensen tegen. Daarnaast zijn de mensen in een dorp iets minder gehaast. Geluidsoverlast komt hier ook iets minder voor. In een dorp ken je ook de lokale slager, bakker en bloemist. En het leukste! Zij kennen jou ook. Hierdoor bouw je contacten voor het leven op.

Minder drukte

In een stad zijn mensen vaak continu gehaast. Het is altijd druk. Dit met vervoer, met werk en de mensen om je heen. Je staat vaak in de file en moet altijd een parkeerplaats zoeken. Hier heb je in een dorp geen last van. Je kunt vaak zelfs gratis parkeren! Iets wat je in de stad niet veel tegen zult komen. Daarnaast hoef je bij winkels vaak ook niet lang te wachten. Je bent vaak snel aan de beurt en er is ook nog tijd om een gezellig praatje te maken met de winkelier.

Veilige omgeving

In een dorp is vaak toch iets meer sociale controle dan in een stad. De mensen kennen elkaar en houden elkaar soms dan ook in de gaten. Hierdoor weet je dat je je in een veilige omgeving bevindt. Is er sprake van diefstal terwijl je op vakantie bent? Grote kans dat de buren dit in de gaten hebben en aan de alarmbel trekken. Sommige mensen kennen zelfs alle mensen uit de straat waar zij in wonen. In Amsterdam begroeten de buren elkaar soms niet eens op straat. Iets wat voor mij heel apart is, omdat ik dit niet ken. In een dorp begroet iedereen elkaar en als je hulp nodig hebt dan krijg je die.