Wat is er te vinden in een slaapkamer?

In een slaapkamer kunnen een heleboel verschillende dingen staan. Kinderen hebben vaak meer in een hun slaapkamer staan dan volwassenen. Dit komt doordat kinderen en tieners meer tijd doorbrengen op hun kamer. Zij hebben over het algemeen geen ruimte van hun ouders gekregen om een specifieke kamer voor huiswerk te maken, of om gebruik te maken van een inloopkast. Volwassenen kunnen die keuze voor zichzelf wel maken, zij delen immers vaker de slaapkamer met zijn tweeën. Het scheelt dat kinderen vaak een kleiner bed hebben met een eenpersoons dekbed, wat veel minder ruimte inneemt dan volwassenen met een tweepersoonsbed.

De slaapkamer van een volwassene

In de slaapkamer van een volwassene staat een bed, vaak tweepersoons. Daarnaast staat er een kledingkast, als er geen inloopkast is. Verder is er vaak nog een spiegel te vinden en twee nachtkastjes. In sommige hangt er ook een televisie aan de muur om s’avonds nog even tv op te kijken. Ook kan er bijvoorbeeld nog een wastafel te vinden zijn, om je tanden aan te poetsen. Er is vaak geen bureau, computer of boekenkast te vinden in de slaapkamer van een volwassene. Het grootste doel van deze kamer is slapen. Dit is anders dan bij kinderen en tieners.

De slaapkamer van een kind/tiener

In de slaapkamers van kinderen en tieners zijn een stuk meer verschillende voorwerpen te vinden. Vaak staat er een eenpersoonsbed met een eenpersoons dekbed. Al hebben veel tieners tegenwoordig een tweepersoonsbed of een twijfelaar. Een twijfelaar is groter dan een eenpersoonsbed, maar kleiner dan een tweepersoonsbed. Je kan er dus in slapen met twee personen maar echt veel ruimte heb je niet. Daarnaast vind je in slaapkamers van kinderen en tieners een bureau om huiswerk aan te maken. Misschien een televisie met een Playstation of Xbox. Ook zie je eerder een boekenkast met hun favoriete boeken of hun schoolboeken.