In de zomer komen vliegen in groten getale van buiten naar binnenshuis. Het is een van de moeilijkste plagen om te beheersen. Er zijn duizenden soorten vliegen en elk ervan is in staat ziekten en bacteriën te verspreiden. Het is dus belangrijk om jouw huis of werkplek goed te beschermen tegen eventuele vliegen plagen. Lees verder voor drie tips die helpen bij het verminderen van het risico op een plaag van vliegen. Bekijk de website van Freek van Gestel plaagdierbeheersing.

De eerste tip van Freek van Gestel plaagdierbeheersing: Afsluiten van ramen en deuren

Zorg ervoor dat alle ramen en deuren zijn afgedicht met schermen of gaas en controleer op barsten langs de randen. Vervang gebroken tegels in keukens en badkamers om vochtafzetting te verminderen. Zorg ervoor dat de deksels van alle vuilnisbakken en afvalcontainers worden verzegeld en regelmatig worden schoongemaakt. Soms kunnen vliegen een woning binnenkomen via de ventilatieopeningen. Controleer dus ook goed deze filters en gazen.

De tweede tip: Voorkom vocht

Vliegen gaan een woning binnen om hitte te ontwijken of om voedsel en water te zoeken. Het elimineren van vocht zal de omstandigheden van een plaag aanzienlijk verbeteren. Reinig afvoeren met enige regelmaat om vochtopbouw te verminderen. Geef planten alleen water als dat nodig is en zet de waterkommen voor huisdieren ’s nachts buiten.

De derde tip: Houdt je woning schoon

Veeg werkbladen af ​​met zeep en water, veeg en dweil hardhouten vloeren, maak vuilnisbakken en afvalcontainers schoon en was regelmatig de afwas. Siroop en vlekken op stoffen en vloeren trekken ook vliegen aan. Afvoeren moeten worden geleegd en gereinigd om ophoping te verminderen. Mocht je een beginnende plaag hebben, dan wordt het aanbevolen om elke avond bleekwater door de afvoerputjes te gieten.