houten badmeubel

De badkamer is een van de belangrijkste ruimtes van je woning. Dit is namelijk de plek waar je je verzorgt. Je maakt je hier ’s avonds klaar om naar bed te gaan en in de ochtend bereid je jezelf hier voor op weer een nieuwe dag. Dat je je in je eigen badkamer helemaal op je gemak moet voelen is dus wel duidelijk. Het spreekt voor zich dat dit beter lukt wanneer je je badkamer voorziet van fraai ogende faciliteiten. Een houten badmeubel zou daar vanzelfsprekend helemaal op aansluiten. Van een badmeubel dat van hout is vervaardigd gaat namelijk ontegensprekelijk een rustgevende werking uit. Overigens kun je dan vermoedelijk het best voor een badmeubel van grenenhout kiezen. Hieronder lees je waarom volgens ons grenenhout de voorkeur verdient boven andere soorten hout.

houten badmeubel

Waarom is de keuze voor grenenhout de juiste?

Om de volgende redenen is grenenhout voor een badmeubel het ideale type hout:

  • Grenenhout werkt niet, oftewel het vervormt niet, zelfs niet in vochtige omgevingen als een badkamer. Dat is uiteraard een cruciaal voordeel. Veel andere soorten hout hebben deze kwaliteit niet.
  • Grenenhout is erg duurzaam. Een meubel ervan gaat dus moeiteloos vele jaren mee. 
  • Om het te kunnen bewerken is grenenhout ideaal. Dit is namelijk een relatief zacht type hout. 
  • Grenenhout kun je met gemak uitrusten met een laag lak in een mooie kleur. Dat kan niet even goed met andere soorten hout.