Op zoek naar keukeninspiratie? In dit artikel alles over de nieuwste trends in de keuken. Je kunt dit artikel gebruiken om meer inspiratie op te doen in je eigen keuken. We lopen wat technologische snufjes door, maar ook de look en feel mag er niet aan ontbreken.

Tegenwoordig zien we enorm veel keukens met een inductie kookplaat. Dit komt omdat dit enorm veel voordelen met zich meebrengt. Het past namelijk enorm goed in een strak en moderne keuken. Het is namelijk een zwart vlak waar je op kunt koken en ziet er optisch enorm goed uit. Je kunt je voorstellen dat voor een boerderij keuken een gaskookplaat beter past. Toch willen aangeven dat zelfs dan een inductie kookplaat het overwegen waard is. Je gaat namelijk van het gas af, wat je enorm wat geld kunt besparen. Daarnaast is het beter voor het milieu en is veiliger. De platen zelf worden namelijk niet heet. Het zijn de reactie op de pan wat de pan uiteindelijk heet maakt. Enorm fijn dus!

Verder zien we dat naast de plaat zelf een kookveldafzuiging naast de platen enorm populair is. Eigenlijk om dezelfde redenen zoals eerder aangegeven. Ze zien er enorm goed en strak uit in een moderne keuken. Je hebt geen afzuigkap meer nodig, wat voor de enige rust in je keuken kan zorgen. De afzuigkap verplaatst zich dus naar de kookplaten. Deze zijn geluids- en geuroverlast vrij. Enorm fijn dus weer. Een voorbeeld van zo’n kookveldafzuiging is de BORA Pure.

Zo zijn er nog veel meer technologische ontwikkelingen gaande in keukenland waarbij je een strakke en moderne keuken kan ontwerpen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ben je geïnteresseerd in alle andere mogelijkheden of wil je verdieping in een van de eerder genoemde technologieën? Bekijk dan de website. Mocht je er dan nog niet uitkomen dan staan de medewerkers van Keukenloods alle werkdagen voor je klaar.