Beddenplein

Zo nu en dan zijn bijna alle spullen die je in huis hebt aan vervanging toe. Je bed vormt hierop geen uitzondering. De meeste matrassen zijn na zo’n tien jaar wel ongeveer ‘op’ en ook de bedconstructie heeft niet het eeuwige leven. Een nieuw bed kopen opent evenwel veel nieuwe mogelijkheden, zeker als je dit bij een gerenommeerde beddenwinkel als Beddenplein doet.

Passend matras

Beddenplein

Het matras is zonder meer het belangrijkste onderdeel van je bed. Je matras heeft immers de grootste invloed op de kwaliteit van jouw nachtrust. Als het tijd is een nieuwe te kopen, verdiep je dan zeker goed in de soorten matrassen die er zijn. Als je dagelijks met je partner slaapt, dan probeer je natuurlijk een matras te vinden dat beiden goed bevalt. Echter kan je partner heel andere behoeften hebben dan jij. Schroom er dan niet voor twee verschillende matrassen op je bed te leggen. De kwaliteit van jullie nachtrust staat namelijk op het spel! De gleuf tussen matrassen kun je prima met daarvoor bestemde materialen opvullen.

Beddenplein

De juiste afmetingen

Iets dat je ook niet uit het oog mag verliezen zijn de afmetingen. In principe geldt dat hoe groter het bed, hoe meer comfort het biedt. Zolang het maar wel in je kamer past natuurlijk. Slim is hierbij een beetje vooruit te denken. Wat je nu groot genoeg vindt, vind je immers over tien jaar misschien te klein. Rekening houden met de lengte van je bed is ook handig, zeker als een van jullie bovengemiddeld lang is.