valdemping

Wanneer je een woning met een tuin hebt en je woont daar met je (jonge) kinderen, dan is een gazon van kunstgras ideaal om in je tuin neer te leggen. Kinderen kunnen op kunstgras immers naar hartenlust spelen. Kunstgras is hier namelijk moeiteloos tegen bestand en ook worden de kleren van kinderen hier niet vies van. Daarbij voelt een kunstgrasmat in principe heel zacht aan. Echter is het goed je te beseffen dat dit laatste bij een ongecontroleerde valpartij niet zo is. Daarom zou het verstandig zijn als je een valdempende laag – ook wel simpelweg valdemping genoemd – zou laten aanbrengen onder het gazon. Hieronder lees je meer nuttige informatie over valdemping. 

valdemping

Waaruit bestaat valdemping eigenlijk?

Valdemping kun je zien als een zachte laag die onder het kunstgras wordt geplaatst. Deze zachte laag bestaat geheel uit kunststof. Het is zodanig ontwikkeld dat klappen en stoten erdoor worden opgevangen en verzacht. Een val voelt daardoor een stuk minder hard en pijnlijk aan.

Op openbare plekken zelfs verplicht

Mocht het zo zijn dat je twijfelt over het nut van een valdempende laag onder je gazon van kunstgras, dan is het vermoedelijk goed om te weten dat in openbare speeltuinen (bijvoorbeeld in parken en op schoolpleinen) valdemping al jarenlang verplicht is. Je ziet dit dan ook volop terug rond bijvoorbeeld glijbanen, schommels en trampolines. Genoeg reden dus om zelf ook een dergelijke laag onder je kunstgras te realiseren.