nieuw-huis-bouwen

Moderne woning is een woning die als nieuwbouw wordt beschouwd. Deze woningen worden voornamelijk gekenmerkt door duidelijke lijnen en geometrische vormen. Bouwmaterialen worden op verschillende manieren gecombineerd. Ook zijn deze woningen gekenmerkt met de openruimtes zoals een leefkeuken. Buitenplaatsen zoals voor- en achtertuinen zijn vaak ook aanwezig. De bouwstijl van moderne huizen focust zich op het simpele en platte design. Gevelstenen, glas en beton hebben een grote rol in het bouwen van een modern huis. Verder heeft zo een woning weinig tot geen versiering. Grote ramen en zijn ook belangrijk in moderne huizen. Ze zorgen voor veel daglicht in huis.

Voordelen

De voordelen van moderne woningen zijn er veel. Een daarvan is het zuinige energieverbruik. Omdat er steeds meer nieuwe technologie is en nieuwe manieren zijn om zuinig om te gaan met je energie. Wordt dat vaak toegepast op nieuwe en modernere woningen. Dit gaat makkelijk dan het opnieuw instaleren in een al gebouwd huis. Ook is een modern huis makkelijker in te richten doordat er weinig versiering is in de bouwstijl, waardoor men van zijn eigen smaak in kan zetten. Verder is een modern huis fijn doordat de plannen van het huis recent en bekend staan mochten er problemen ontstaan.

Nadelen

Een van de nadelen van moderne huizen is dat alle huizen precies op dezelfde manier worden gebouwd. De wat oudere huizen hebben toch een soort persoonlijkheid en een soort geschiedenis. Ook worden de moderne huizen snel opgebouwd en afgewerkt wat kan zorgen voor een fragile basis, dit kan later oplopen tot grote problemen. De huis bouwen kosten zijn ook vaak wat hoger omdat het bouwen van de deze huizen vaak specialisten vereisen om de laatste technologieën toe te passen. Ook moet het land waar het huis wordt gebouwd eigendom zijn van de koper of van de woonvereniging. Dit neemt vaak veel tijd in beslag.