Dakraam-kopen

Niet onverstandig hoor, om een platdakraam te kopen. En dat niet alleen voor bij je thuis, maar zeker ook op kantoor. Als je een platdakraam wilt kopen, dan heb je best wat te kiezen. Zo onderscheiden we de vaste platdakramen, platdakramen met zogenaamde daktoetreding, elektrische platdakramen en de heel fraaie ronde platdakramen.

Daglicht en heerlijke ventilatie zorgen voor betere prestaties op de werkvloer

Een platdakraam is niet alleen praktisch, ze zien er ook nog eens fraai uit en hebben een mooi design tegenwoordig. Ze bieden bovendien isolatie en kunnen voorzien zijn van HR++ glas, glas dat die isolatie en die lagere maandelijkse energienota mogelijk maakt. Ondertussen raken meer en meer mensen ervan overtuigd dat een platdakraam kopen de beste oplossing is voor de vraag naar daklicht; naar licht en ventilatie dus. Een platdakraam plaats je op de veranda, de woonkamer, de keuken, de uitbouw en zeker ook op kantoor.

Platdakraam elektrisch-te-openen

In tal van verschillende formaten verkrijgbaar

Ben je ondernemer, geef je personeel door een platdakraam te kopen de zo gewenste ventilatie en daglicht. Het zal er in kantoor niet alleen frisser door gaan ruiken, bewezen is dat de gezondheid van de mensen verbetert, net zoals het gevoel van welbevinden toeneemt. Bovendien wordt productiever en geconcentreerd gewerkt. Je koopt je dakraam tegenwoordig – als je dat wilt- met geïntegreerde led-verlichting, met een schakelaar (een switch) en zelfs met beloopbaar glas. Uiteraard zijn ze in tal van verschillende formaten leverbaar.

Bedien je platdakraam met een afstandsbediening

In het aanbod van platdakramen zijn die met daktoetreding bijzonder. Als je weet dat je vaak op het platdak moet, is dit wellicht de beste oplossing en het is ook handig als je onderhoud en reparaties aan het platte dak uit moet voeren. Voor wie gemak wenst is de elektrische uitvoering natuurlijk de beste. Met een afstandsbediening open je het raam, dat bovendien vaak beschikt over een regensensor. Als het begint te regenen, dan zal het raam automatisch sluiten.

Vraag naar de decibellen als het gaat regenen

Ben je overtuigd van de toegevoegde waarde van platdakramen? Ga dan voor jezelf nog wel een aantal zaken na die belangrijk zijn bij de aankoop. Vraag naar de mate van geluid, want een fikse regen- of hagelbui kan best wat lawaai veroorzaken. Daarnaast kies je bij voorkeur voor een veilig platdakraam, voorzien van politiekeurmerk en extra sterk glas. Als inbrekers alleen die sticker al zien, gaan ze liever een blokje om want deze ramen bieden gewoon optimale veiligheid en maken inbreken een stuk lastiger dan bij elk ander gewoon raam.

Montage binnen een dag

Het monteren van een platdakraam laat je bij voorkeur uitvoeren door mensen die dat écht goed kunnen, door professionals dus.  De montage kan in een dag geschieden en om een goede afwatering te garanderen wordt gewerkt met een minimale hellingshoek van vijf graden.  Buiten dient een juiste opstand gebruikt te worden, binnen moet de omkadering goed zijn om voor waterdichtheid te zorgen. Doen de professionals dat, dan ontstaat altijd een mooi en strak resultaat en ervaar je de heerlijke uitwerking van ventilatie en daglicht.