Een doorbird is een elektrische deurbel die je op afstand kan gebruiken via je telefoon of je tablet. Een leuk voorbeeld: ben jij niet thuis, want je bent op je werk of je hebt ergens anders een afspraak, maar toevallig staat er een bezorger bij jou voor de deur die een pakketje heeft, dan kan je via de doorbird communiceren. Hoe handig is nou. Hoe dat werkt is ook vrij simpel, want als er iemand voor de deur staat krijg je een berichtje binnen via jouw telefoon en zo kan je dan meekijken en communiceren. Zo’n doorbird bevat namelijk een HD-camera met een bewegingssensor. En je kan het zelfs ook nog in de nacht gebruiken, want de doorbird beschikt ook over een night-vision.

Het is ook een stukje veiligheid

Zo’n doorbird is ook zeker een stukje veiligheid, want niemand komt meer ongezien langs de bewegingssensor. De HD-camera die in de doorbird zit beschikt namelijk over een allround zichtbaarheid tot een wel 180 graden bewegingssensor. Zo kan het apparaat alle bewegingen rondom het huis registreren en zo kan je op een fijne manier onbekende indringers opmerken en zo dus niet de deur opendoen. Zo zit je toch wel met een stuk fijner gevoel in je huis, maar ook als je bijvoorbeeld een dagje weg bent, een weekendje of als je zelf wat langer op vakantie bent.

Wat zijn de voordelen

Naast dat zo’n doorbird de inbraak kan tegenhouden en dat het jou dus een veilig gevoel geeft, zijn er nog meer voordelen. Zo kan je op elk gewenst moment pakketjes ontvangen, want je kan communiceren via de doorbird met de pakketbezorger. En zo kan je altijd aangeven waar de pakketbezorger jouw pakketje kan neerzetten. Je kan de deurbel tot wel 8 apparaten verbinden, zit jij in een drukke meeting op werk, dan kan iemand anders ook altijd nog communiceren met degene die voor de deur staat. En zo zijn er nog een tal van voordelen, dus neem er zeker even een kijkje naar.