Wanneer je een woning op het oog hebt, dan is het belangrijk om te kijken hoe je deze aankoop gaat financieren. Een woning financieren kan je doen met een eigen inbreng, een bijdrage van je ouders en/of een hypotheek. De meeste mensen moeten een hypotheek afsluiten, omdat ze anders geld te kort komen. Wanneer je op zoek gaat naar een hypotheek met een voordelige hypotheekrente. Om de laagste hypotheekrente te krijgen heb ik drie simpele tips op een rijtje gezet.

Tip 1 – Pronken

Normaal gesproken wil niemand uitsloven over zijn salaris. Wanneer je een hypotheek wilt afsluiten, dan raad ik je aan om dit juist wel te doen. Wanneer je laat zien dat je een goed en stabiel salaris hebt, dan betekent dit voor de bank dat je een minder groot risico voor ze bent, aangezien de kans groot is dat je het geld elke maand kan terugbetalen.

Tip 2 – Vergelijk

Er zijn tientallen aanbieders in Nederland en daarom is het handig dat je de verschillende hypotheekaanbieders met elkaar vergelijkt. Dit kan je tegenwoordig gelukkig eenvoudig en snel doen online. Door je gegevens en wensen in te vullen op een vergelijkingssite zul je direct een mooi overzicht krijgen van alle hypotheken die voldoen aan jouw wensen.

Tip 3 – Laat je adviseren

Als je zelf echt weinig kennis hebt van leningen en hypotheken, dan kan het verstandig zijn om naar een hypotheekadviseur te gaan. Wanneer je hier een afspraak hebt gemaakt zal deze adviseur een onafhankelijk advies geven over welke hypotheek het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Zo weet je dus 100% zeker dat je de laagste hypotheekrente krijgt. Hiernaast zal de hypotheekadviseur ook werken als bemiddelaar tussen jou en de hypotheekverstrekker.