houtpellets

Tegenwoordig kunt u kiezen uit een nieuwe generatie houtpellets gestookte apparaten die schoner, efficiënter en krachtig genoeg zijn om veel moderne huizen van gemiddelde grootte te verwarmen. Apparaten voor pelletbrandstof verbranden kleine pellets met een lengte van 3/8 tot 1 inch.

Houtpellets verbrandingsapparatuur kiezen en installeren

Bij het kiezen van een hout- of pelletgestookt apparaat, is het belangrijk om er een te kiezen die de juiste afmetingen heeft voor de te verwarmen ruimte. Wanneer een apparaat te groot is, hebben bewoners de neiging om vuur op een laag smeulpunt te verbranden om oververhitting te voorkomen, waardoor brandstof wordt verspild en een van de grootste oorzaken van luchtvervuiling is. Een ondermaatse eenheid zal niet voldoende warmte leveren. Bespreek uw verwarmingsbehoeften met een gerenommeerde dealer.

houtpellets

Houtgestookte apparaten en open haarden

Deze kunnen grote hoeveelheden luchtverontreinigende stoffen uitstoten. Houtrook bevat honderden chemische verbindingen, waaronder stikstofoxiden, koolmonoxide, organische gassen en fijnstof, waarvan er vele nadelige gezondheidseffecten hebben. In veel stedelijke en landelijke gebieden levert de rook van houtverbranding een belangrijke bijdrage aan luchtverontreiniging. Daarom beperken sommige gemeenten het gebruik van houtverwarmingstoestellen wanneer de lokale luchtkwaliteit onaanvaardbare niveaus bereikt. Anderen beperken of verbieden de installatie van houtgestookte apparaten in nieuwbouw. Voordat u een houtverbrandingssysteem installeert, dient u contact op te nemen met uw plaatselijke bouwvoorschriften, het nationale energiekantoor of het nationale milieuagentschap over houtverbrandingsvoorschriften die in uw regio van toepassing kunnen zijn. De locatie van het apparaat (en de schoorsteen) is van invloed op hoe goed de warmte in uw huis wordt verdeeld en bewaard. De meeste hout- en pelletgestookte apparaten zijn in wezen ruimteverwarmingstoestellen en moeten in de kamer worden geplaatst waar u de meeste tijd doorbrengt. Idealiter zou er een manier moeten zijn om warmte naar de rest van het huis te laten circuleren, zoals een ventilator of blazer. Voor de veiligheid en om de efficiëntie te maximaliseren, zou u moeten overwegen om uw hout- of pelletgestookte haard door een vakman te laten installeren. Een professional zal alles zorgvuldig evalueren, van uw schoorsteen tot uw vloerbescherming. Een gecertificeerde professional kan u ook helpen bij het kiezen van het beste apparaat om uw huis te verwarmen.