Door het plaatsen van balkonschermen zorg je ervoor dat je bijna geheel uit de wind zit. Daarnaast zorgen de schermen voor een grotere mate van privacy. Schermen zijn er in veel verschillende uitvoeringen en worden gemaakt van diverse soorten materiaal. Er is zelfs een materiaal waarbij het mogelijk is dat men jou niet ziet zitten op je balkon, maar dat jij wel verder dan je balkon kunt kijken. Je plaatst een balkonscherm eenvoudig tegen het hekwerk van je eigen balkon en maakt op die manier een plek met minder wind en veel privacy. Balkonschermen worden daarom ook wel privacy schermen genoemd. Zoals gezegd zijn balkon of privacy schermen verkrijgbaar in verschillende maten, soorten en materialen. Denk hierbij aan aluminium glaslatten of glaslatten die zijn gespoten in een RAL-kleur die jij mooi vindt.

Voor elk huis is wel een geschikt balkonscherm te koop

Balkonschermen worden het meest gebruikt bij een appartementencomplex om inkijk tegen te gaan. Bijna elk appartementencomplex is wel voorzien van balkon of privacy scherm. Tegenwoordig niet alleen aan de balkon kant, maar ook aan de galerijkant. Balkon of privacy schermen worden niet alleen gebruikt om je op het balkon van je appartement te beschermen tegen wind en inkijk. Steeds vaker vind je deze schermen ook in tuinen. Hier zorgen deze schermen er ook voor dat je uit de wind zit. Veel woonhuizen hebben tegenwoordig ook een of meerdere balkons. Vaak grenst een balkon aan de slaapkamer en ook hier wil je graag de nodige privacy. Omdat balkonschermen in veel maten en soorten verkrijgbaar zijn is er voor elk huis of elke tuin wel een scherm te koop dat precies past bij je huis of tuin.

Waarvan zijn balkonschermen gemaakt

De schermen voor een balkon worden gemaakt van diverse materialen. Zo kun je een balkonscherm kopen met aluminium basisprofielen. Maar die profielen kunnen ook worden gespoten in alle standaard RAL-kleuren. Steeds vaker wordt gekozen voor kunststof schermen. Voor balkonschermen wordt bevestigingsmateriaal gebruikt van roestvrij staal, is de “glas” plaat onderhoudsvrij en kan deze worden geleverd in een dikte tussen de 8 en 12 mm. De plaat is leverbaar in diverse kleuren en decors. Een gespecialiseerd bedrijf zal vooraf de exacte maat willen weten of op komen meten. Bij een gespecialiseerd bedrijf wordt elk balkonscherm op maat gemaakt. Door het personeel van dit bedrijf kan de montage ook worden uitgevoerd. Uiteraard is het ook mogelijk om de montage zelf uit te voeren.

Meer toepassingen van balkon of privacy schermen

Zoals gezegd worden balkon of privacy schermen niet alleen gebruikt om op een balkon te plaatsen. Steeds vaker worden deze schermen dan ook in tuinen gebruikt. Gewoon om uit de wind te zitten of voor meer privacy. Ook op dakterrassen en balkons van huizen zie je steeds vaker schermen. Dit komt natuurlijk ook omdat je de schermen in verschillende maten en van verschillende materialen kunt kopen. Voor grote balkons worden vaak delen van ondoorzichtige plaat gecombineerd met platen waar je wel doorheen kunt kijken. Zo kun je een apart hoekje maken waar niemand je ziet terwijl je nog steeds van je uitzicht kunt genieten.