Wie wil er niet af en toe iets veranderen? Of het nu gaat om kleine renovaties of een complete make-over van uw huis, Julia Living weet dat je gemakkelijk kunt verdwalen in de vele trends op het gebied van interieur- en exterieurdesign. Daarom stellen onze experts bij Julia Living elk jaar een lijst samen met de meest veelbelovende woontrends, je kunt verwarring voorkomen door simpelweg onze lijst te raadplegen! Onze keuzes zijn gedurfd en tijdloos, waardoor je een iconische look kunt creëren die altijd in stijl zal zijn!

Interieurontwerptrends 2021

Julia Living is overtuigd dat Interieurtrends voor 2021 allemaal gericht op het terugkeren naar natuurlijke en ambachtelijke stijlen. Onregelmatige, ronde en onvolmaakte vormen zullen op de voorgrond staan. Biophilic design helpt ruimtes weer met de natuur te verbinden. En in elke kamer helpt opruimen ons om alleen de essentiële dingen te behouden. Kleuren en texturen zullen een warm decor behouden.

Japandi-stijl: Scandinavische en Japanse esthetiek samenbrengen

Met een verhoogd sociaal geweten komt een gevoeligheid voor overconsumptie – we gaan in de richting van het wegwerken van overdaad en behouden alleen wat nodig is. Hieruit ontstond een nieuwe inrichtingsstijl: Japandi. Deze woontrend combineert Japans minimalisme met de gezelligheid van een klassiek Scandinavisch decor. Meubels en accessoires zijn gekozen vanwege hun strakke lijnen en zijn gemaakt van hout, rotan of andere natuurlijke materialen. Het resultaat is een eigentijdse en minimalistische zen-stijl die niet eenvoudig of onuitnodigend aanvoelt.

Om Japandi-stijl in de keuken te verwerken, kies je voor gesloten opbergers of zelfs voor een hele kastenwand. Kies milieuvriendelijke keukenaccessoires en zeg gedag tegen die 20 kleine keukengadgets die je maar één keer per jaar gebruikt! De inrichting zal je leiden naar een gezondere, milieubewustere levensstijl.

Overal bochten

Als je genoeg hebt van de moderne meubels uit het midden van de eeuw uit de jaren vijftig en zestig, gaan de interieurtrends van 2021 over naar een esthetiek uit de jaren zeventig. Julia Living ziet dat het een van de belangrijkste kenmerken van dit tijdperk is, het gebruik van rondingen in meubels en architectonisch ontwerp, maar ook in stof- en tapijtpatronen. Wanneer je grote woonkamer- of keukenrenovaties uitvoert, wil je misschien een gewelfde deuropening toevoegen voor een elegant Europees gevoel. Je kunt ook kiezen voor meubels met gebogen vormen zoals pod-stoelen of Togo-banken, die uniek en chic zijn en zeker indruk zullen maken op jouw gasten!

Voor projecten met een laag budget raden we aan om motieven op de muren te schilderen, zoals bogen aan het hoofdeinde van het bed of boven een meubelstuk. Het is een eenvoudige manier om een ​​vleugje gebogen stijl uit de jaren 70 toe te voegen! Vintage-geïnspireerde sfeer op die ervoor zorgt dat je je eigen brood wilt bakken en een ontspannende thee wilt drinken met je favoriete geurkaars in de buurt.