leren plankdragers

Een ondergewaardeerde vorm van kunst is het beeldhouwen van steen, wat vreemd is want we weten allemaal dat Michelangelo een beeldhouwer van steen was, maar wie wist dat er zoveel kunstenaars waren die stenen beelden beeldhouwen en geweldig werk leveren. Een van de jongens in mijn buurt is geweldig in het beeldhouwen van steen hierdoor kan iedereen Betaalbare moderne kunst kopen. Hij wil er niemand bij in de buurt laten, wat geweldig is, want ik weet niet of ik iemand anders op mijn handen wil.

Beeldhouwer van de top

Zijn naam is Marc Arundell, en hij beeldhouwt op een manier die je laat weten dat je kijkt naar een persoon die trots is om zichzelf te zijn, met natuurlijkheid en kwetsbaarheid en persoonlijkheid. Het werk doet het super goed als je een Afscheidgeschenk collega veilig kopen wil. Hij maakt standbeelden van beroemde mensen uit verschillende delen van de geschiedenis, al dat goede spul. Maar hij is niet overdreven theatraal, en je hebt niet het gevoel dat het een “show” beeldhouwwerk is. Je hebt het gevoel dat het een beeld is dat er voor altijd zal staan, een monument voor iemand die een fascinerend leven heeft gehad. Het feit dat je als 21e-eeuwer naar een stenen beeld kijkt en je niet in het Victoriaanse Engeland bent, maar in het Californië van vandaag, maakt dat het zo veel universeler aanvoelt zoals een bronzen Kunstvoorwerp veilig online kopen. Het voelt niet aan alsof iemand het op een steen heeft geschilderd als een daad van schoonheid en nostalgie, maar iemand met verbeeldingskracht die het zo heeft gevormd dat het meer betekent.

Een nieuw soort tentoonstelling

De tentoonstelling waar Marc en ik aan deelnemen in het San Francisco Art Institute, Anecdotes in Nature, gaat over de manier waarop de natuur onze creativiteit en verbeelding inspireert. Het is een prachtige tentoonstelling, en ik ben heel blij dat ik er deel van uitmaak.

Het San Francisco Art Institute is een spectaculaire plek, gevuld met zoveel ongelooflijke kunst, maar het is zo goed om het allemaal samen op één plek te zien zodat je er tuinsculpturen gemakkelijk kopen kan. Ze hebben ervoor gezorgd dat het niet één galerie is, maar dat je alles bij elkaar ziet op een plek die zowel modern is als eruitziet alsof hij honderden jaren geleden is ontworpen. De manier waarop ze de kunst op één plek hebben gerangschikt voelt heel intiem en persoonlijk aan, niet op een kolossale manier maar op een manier die je laat weten dat dit een plek is die al heel, heel lang wordt gecultiveerd en verzorgd.