Aan tuinmeubilair worden er hoge eisen gesteld, ook door het feit dat het bloot staat aan de invloeden van het weer. Een picknicktafel hardhout is een duurzame keuze die ook nog prachtig in de tuin staat. Bij het moeten maken van een keuze bij de aanschaf, moet er gekeken worden naar de mogelijkheden die zo een picknicktafel te bieden heeft. Bij goed onderhoudt gaat zo een tafel al gauw zo een 15 tot 20 jaar mee en is het wel leuk wanneer er gekozen wordt voor een model met een veelzijdig karakter.

Een inklapbaar model werkt ruimtebesparend

Niet iedereen heeft de beschikking over een ruime tuin en komt een inklapbare picknicktafel hardhout dan wel goed uit. Bij mooi weer kan de tafel in de tuin worden geplaatst en is het snel weer te verwijderen om meer ruimte ter beschikking te hebben. Zo een inklapbare picknicktafel staat doorgaans ook niet steeds buiten en gaat het dus langer mee. Modellen met losse zitjes zijn veelzijdig in het gebruik, zeker voor de kinderen die zo hun eigen plekje kunnen opzoeken. Picknicktafel hardhout met vaste zitplaatsen komen in enkele formaten, variërend van 4 personen tot zelfs 8.

Het hardhout zorgt voor een aparte uitstraling

Wat zo een picknicktafel hardhout zo uniek maakt, is niet alleen de duurzaamheid, maar zeker ook de uitstraling die het heeft door het gebruikt materiaal. Het hout wordt vaak behandeld met speciale olie die voor een donkere kleur zorgt en ook nog wat extra bescherming. Het geven van een laagje verf hoeft niet bij zo een tafel, maar zorgt er wel voor dat de uitstraling verandert en is het bovendien een eenvoudige manier om voor variatie te zorgen. Zo een picknicktafel hardhout is trouwens ook een prima keuze om te plaatsen in bijvoorbeeld de serre.Indien mogelijk kan in de winter de picknicktafel ook naar binnen verplaatst worden.