melamine spaanplaat

Een geplastificeerde spaanplaat is een speciaal soort spaanplaat, die ook wel eens melamine spaanplaat of gelamineerde spaanplaat genoemd wordt. Maar wat zijn dit voor soort platen? Waarvoor worden ze gebruikt? En welke voordelen heeft dit plaatmateriaal te bieden? Wil je alles te weten komen over geplastificeerde spaanplaten? Lees dan snel verder en ontdek alle voordelen van geplastificeerde spaanplaten!

Wat is dat: een geplastifeerde ofwel melamine spaanplaat?

Een melamine spaanplaat ofwel een geplastificeerde spaanplaat is een speciale houtplaat, die voorzien is van een toplaag melamine, ofwel een geharde extra harslaag van geïmpregneerd papier. Het gaat dus om een spaanplat die op een natuurlijke manier is geïmpregneerd.

melamine spaanplaat

Melamine spaanplaten zijn sterk

Bouwvakkers en klussers die veel gebruikmaken van melamine spaanplaten, doen dit in de eerste plats vanwege de sterke structuur van deze platen. Geïmpregneerde spaanplaten ontlenen die extra kracht aan de extra toplaag die erop is aangebracht. Zoek je een duurzame en sterke plaat om bijvoorbeeld je interieur mee af te werken, dan is de keuze voor spaanplaten met melaminehars een verstandige keuze! Je hebt dan de garantie op een sterke spaanplaat die tegen een stootje kan!

Spaanplaten met een melamine afwerking zien er strak en verzorgd uit

Spaanplaten met melamine hars hebben een prachtige witte look. Hierdoor zijn ze uitstekend te gebruiken om bijvoorbeeld een dak mee af te timmeren of om meubels van te maken. Met dit type spaanplaten ben je gegarandeerd van een eigentijdse, mooi afwerking van je woning of meubels!

Met melaminehars geïmpregneerde platen zijn gemakkelijk schoon te houden

Een ander belangrijk voordeel van geïmpregneerde spaanplaten is het feit dat ze naar verhouding gemakkelijk schoon te houden zijn. Dit heeft te maken mt de gladde toplaag van deze spaanplaten. Met een vochtige doek, al dan niet voorzien van een niet bijtend schoonmaakmiddel, maak je deze platen binnen no time weer glad en blinkend schoon!

Geïmpregneerde spaanplaten zijn voor een scherpe prijs verkrijgbaar

Ten slotte: voor de prijs hoef je het aankopen van geïmpregneerde spaanplaten niet te laten. Gezien wat je ervoor terugkrijgt, zijn deze spaanplaten erg voordelig. Daarbij kun je ze tegenwoordig voordelig online kopen en zelfs laten thuisbezorgen.