Uw terras kan voorzien worden van allerlei soorten hekwerk. Naast de veiligheid van een bepaald type hekwerk is ook het esthetische effect van belang. Een balkon hek die er goed uitziet en ook nog eens bestendig is zorgt mede voor een fraai huis. Een balkon hek kan zowel in kleur als in afmeting verschillend zijn en dit zorgt voor een uniek en persoonlijk aspect. Hieronder wordt een greep uit het brede assortiment besproken.

Plankhekken en Plaathekken

Bij interesse in een balkon hek met een houten uitstraling, zijn plankhekken een uitstekende keuze. De planken worden gemaakt van onderhoudsvriendelijk aluminium en bezitten een houten uitstraling. Een plankhek kan een mooie toevoeging zijn aan een klassieke woning met bijvoorbeeld een jaren 30 uitstraling. Vaak wordt een houten balkon hek, die aan vervanging of versteviging toe is, vervangen door plankhekken, zodat een stukje stevigheid ontstaat.

Plaathekken zijn in principe een verzamelnaam voor hekwerk met een vulling van metaal. De platen kunnen in allerlei uitvoeringen worden gemaakt, zodat een persoonlijke stijl ontstaat. De platen kunnen met of zonder aluminium worden vervaardigd, inclusief diverse zettingen naar wens. Plaathekken zie je eveneens vaak terug bij appartementencomplexen. Ze zorgen voor een duurzaam en modern effect.

Lamelhekken en glashekken

Een lamelhek bestaat uit aluminium inclusief een onder en bovenprofiel. De lamelhekken zijn voorzien van een strak ontwerp, passend bij een modern interieur. De lichte uitvoering zorgt daarnaast voor veel lichtinval inclusief privacy. Een lamelhek wordt veelal gecombineerd met een stalen baluster.

Glashekken zijn een verzameling van vele balkonhekken gemaakt van glas. Ook materialen zoals trespa, kunststof en acrylaat kunnen worden gebruikt om glashekken te maken. Ook een combinatie van deze materialen behoort tot de mogelijkheden. De profielen worden vervolgens blind aan de balusters bevestigd. De keuze voor een vulling is in principe eindeloos, omdat er enorm veel sfeervolle variaties mogelijk zijn voor het realiseren van een balkonhek.