Flexibele huisvesting

Heeft jouw bedrijf of instantie plotseling een ruimtetekort? Het lastige is dat je dit niet altijd ziet aankomen. Daardoor heb je soms plots een groot probleem waar je niet zomaar uitkomt. Flexibele huisvesting is immers niet zomaar voor het oprapen toch? Nou, eigenlijk wel. Mits je bij een goede partij uitkomt in ieder geval wel. Dan is flexibele huisvesting ideaal om elk soort probleem met ruimtetekort op te lossen.

Flexibele huisvesting

Wat is flexibele huisvesting?

Als we het hebben over flexibele huisvesting dan hebben we het over huisvesting die zich aanpast aan jouw situatie. Het is een gebouw dat moeiteloos in kan spelen op vernieuwing en fluctuerende gebruiksaantallen. Dit kan de uitkomst bieden voor complete woningen, zorgcentra, onderwijsinstellingen of bedrijven.

Hoe werkt het?

Als je aanklopt bij een bedrijf voor flexibele huisvesting dan zal je al snel iets duidelijk worden: ze werken sneller en efficiënter als het om ruimte gaat. Stel je bijvoorbeeld eens voor dat je een zorgcentrum runt. Je hebt een tekort van een aantal kamers en wil daar snel op handelen. Via het bedrijf voor flexibele huisvesting kun je gelukkig binnen de kortste keren een extra vleugel realiseren op het terrein. Maar wat nu als je nog meer ruimte nodig hebt? Daarvoor kun je dus aankloppen bij dit bedrijf, want als het goed is kunnen zij op die bestaande vleugel makkelijk uitbreiden. Zo zijn er bijvoorbeeld bepaalde bouwsystemen die het mogelijk maken om later nog extra delen toe te voegen en relatief simpel te bevestigen.

Duurzaam en stevig

Veel mensen zullen bij het lezen van deze uitleg denken: is dat wel stevig? Ja, dat is het absoluut. Je hoeft niet bang te zijn dat dit soort tijdelijke huisvesting niet stevig of veilig is. Het enige waarin het verschilt van normale bouw is dat het doorgaans niet honderden jaren mee zal gaan. Dat is dan ook de reden dat het zo snel te realiseren is.