Indien je van plan bent om een bepaald karwei te realiseren spreekt het voor zich dat je daarbij behoeften kan hebben aan verschillende soorten schroeven. Voor één van de schroeven waar je behoeften aan kan hebben geldt dat ze luisteren naar de naam glaslatschroeven. Het gaat hierbij om exemplaren welke er bekend om staan erg dun te zijn. Bovendien beschikken ze over een boorpunt welke is gemaakt van gehard RVS-410. Voor deze schroeven geldt dat ze het, zoals de naam reeds aangeeft, mogelijk maken om glaslatten evenals andere latjes op plinten vast te kunnen schroeven. Dit zonder dat er daarbij aan voorboren dient te worden gedaan. Wil je meer te weten komen over dit type schroeven? Dan is het zeker van belang om ook de onderstaande informatie nog even door te nemen.

Wat maakt glaslatschroeven zo bijzonder? 

Wanneer je op zoek bent naar bepaalde schroeven om aan te kopen voor een bepaald project is het altijd belangrijk om grondig te kijken naar de eigenschappen waar deze schroeven over beschikken. In het bijzonder voor glaslatschroeven geldt dat er verschillende zaken zijn die ze uniek maken, namelijk: 

  • Het zijn erg dunne schroeven voorzien van een boorpunt;
  • De schroeven zijn vervaardigd uit een gehard RVS-410; 
  • De schroeven kunnen gebruikt worden voor glaslatten evenals andere latten of plintjes; 
  • De aanwezige boorpunt op de schroef voorkomt het splijten van het hout; 

Naast bovenstaande eigenschappen zal je tot de vaststelling komen dat glaslatschroeven in de praktijk eveneens zijn voorzien van een kleine lenskop met freesribben. Op deze manier ben je altijd verzekerd van een zeer mooie afwerking voor wat de schroef betreft. 

Let op de verschillen tussen de diverse merken glaslatschroeven

Voor glaslatschroeven geldt in de praktijk dat ze door verschillende merken op de markt zijn gebracht. In eerste instantie kan je bijvoorbeeld kiezen voor de exemplaren van het merk Topdrill. Het gaat hierbij om exemplaren die er bekend om staan ontzettend dun te zijn en dus perfect geschikt te zijn voor hardhout. Voor de boorpunt van deze kleine lenskop geldt dat ze uitermate geschikt is om te gebruiken bij de montage van plinten. Door gebruik te maken van dergelijke exemplaren is een uitstekende afwerking altijd gegarandeerd. Het is omwille van deze reden dat deze exemplaren ook vaak gebruikt worden als zogenaamde sierschroeven. 

Een alternatief waarover je beschikt om voor te kiezen is een glaslatschroef van het merk Dynaplus. Het gaat hierbij om schroeven die op die manier zijn gemaakt dat ze eenvoudig gefixeerd kunnen worden op het kozijn. Dit zonder dat er daarvoor behoeften is aan voorboren. Voor de bijzondere coating geldt dat ze het mogelijk maakt om schroeven aan de buitenkant van het kozijn te bevestigen. De coating zorgt ervoor dat de glaslatschroeven roestbestendig worden gemaakt.

Bekijk grondig de verschillende exemplaren die er bestaan

Sta jij ook op het punt om over te gaan tot het aanschaffen van één van de verschillende soorten glaslatschroeven welke op de markt zijn terug te vinden? Dan zal de bovenstaande informatie je ongetwijfeld duidelijk hebben gemaakt dat je over de mogelijkheid beschikt om een keuze te maken tussen heel wat verschillende mogelijkheden. Vergelijk zeker altijd even grondig de verschillende eigenschappen van deze diverse exemplaren voordat je tot aankoop over gaat.