buisfolie sealer

Staat er binnen afzienbare tijd een verhuizing op je planning? Dan moet er heel wat voorbereid worden. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om een verhuisbedrijf in te zetten voor deze klus. Maar door je verhuizing zelf te regelen, spaar je een hoop geld uit. Veel woningeigenaren kiezen er dan ook voor om het verhuizen zelf te regelen en organiseren. Als jij ook tot deze categorie behoort, doe je er slim aan om het verhuisproces goed doordacht en zo efficiënt mogelijk uit te voeren. Maar wat moet je allemaal doen om een verhuizing goed voor te bereiden en soepel te laten verlopen? In dit artikel geven we je praktische tips om je verhuizing te laten slagen.

buisfolie sealer

Maak gebruik van een buisfolie sealer

Wie de inboedel stevig in een vrachtwagen wil vastzetten voor het transport, heeft hoe dan ook een goed werkende buisfolie sealer nodig. Met een buisfolie sealer kun je de dozen met spullen in de trailer inwikkelen en zo stabiel en stevig vastzetten voor het vervoer. Hiermee voorkom je dat de lading gaat schuiven en er schade ontstaat of ongelukken kunnen gebeuren.

Maak een verhuisplan

Wil je je verhuizing goed organiseren, dan is het slim om een verhuisplan te maken. Hierin staat een tijdsplanning met wat je allemaal op welk moment moet doen. Denk aan tijdig beginnen met inpakken, zorgen voor een vrachtwagen of een bus voor het vervoer van de inboedel, het tijdig doorgeven van de adreswijziging aan relevante instanties, een kostenraming, et cetera. Met een goed doordacht verhuisplan maak je het jezelf en stuk gemakkelijker en kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

Werk ruimte voor ruimte

Door kamer voor kamer in te pakken en de verhuisdozen met inhoud duidelijk te labelen – bijvoorbeeld met een nummer of een kleur op de doos -, creëer je overzicht en kun je straks in je nieuwe huis een stuk sneller en efficiënter de spullen weer uitpakken. Hierbij is het natuurlijk ook belangrijk om de vrachtwagen of de bus logisch en op volgorde in te laden, zodat straks het uitladen ook logisch en snel verloopt.