Gangen en hallen zijn zelden erg aantrekkelijke ruimtes, vaak lang en smal. Meestal zijn ze tevreden met functionele halverlichting. Kunstlicht is echter een van de beste troeven om ze te versterken en persoonlijkheid te geven. Ook deze doorgangsplaatsen verdienen een optimale verlichting! Onze recepten voor het creëren van een goed verlichte hal.

Het doel is om met licht functionele maar ook decoratieve verlichting te creëren om eentonig licht te vermijden. Zo kun je naast boven halverlichting ook verzonken leds onder aan de muren of op de grond plaatsen om het pad te markeren. Kies je voor een verlaagd plafond met spots, aarzel dan niet om een ​​reserve aan te leggen rond de volledige omtrek van het plafond om zo een lichtgroef te creëren.

Als je de ruimte hebt om meubels in je hal te plaatsen, zoals een mooie console of een boekenkast, overweeg dan om gecontroleerde stopcontacten te installeren om tafellampen of lichtbronnen in de nissen van de bibliotheek te plaatsen om een ​​sfeerverlichting samen te stellen die aan de achterkant kan worden ingeschakeld. dezelfde tijd als de algemene halverlichting.

Hoe markeer je ‘s nachts een hal met verlichting?

Zorg voor discrete maar effectieve markeringen om ’s nachts in alle veiligheid in de hal te circuleren.

Late aankomst, nachtelijke uitstapjes om de koelkast te bezoeken of dringende nood… Er zijn veel mogelijkheden om ’s nachts door de hal te bewegen. Om nog maar te zwijgen van de kleintjes of jouw ouderen die misschien ook in het donker de hal moeten gebruiken. Om niet het hele huishouden wakker te maken door naar de schakelaars te zoeken en toch het hele gezin in perfecte veiligheid te laten bewegen, is het noodzakelijk om lichtgevende markeringen in de hal aan te brengen. De eenvoudigste oplossing is het plaatsen van LED-schemerlampjes in de stopcontacten in de hal, die automatisch aangaan zodra het licht uitgaat.

Je kunt ook bewegingsgevoelige lampen in de hal plaatsen. Dit zijn led-lampen die compatibel zijn met alle verlichtingsarmaturen, die overdag worden gebruikt als gewone gloeilampen en die ’s avonds worden geactiveerd zodra er een aanwezigheid verschijnt.