tv meubel zwevend

Wanneer je schade aan aan spullen in je huis en tuin hebt die verhuisbaar zijn dan wordt dit vergoedt door de inboedelverzekering. Schade aan bijvoorbeeld je huis of andere spullen wat niet verhuisbaar is zoals een keuken valt niet onder een inboedelverzekering. Dit valt dan weer onder een opstalverzekering. Inboedel- en opstalverzekeringen in een wordt ook wel woonverzekeringen genoemd. Aan je huis kan schade ontstaan door brand, inbraak diefstal of waterschade. De dagwaarde van alle spullen die je kan verplaatsen in je huis wordt door de verzekeraar vergoedt. Denk dan aan meubels, kleding, of andere waardevolle spullen. Of je nu een huur of koophuis hebt, in beide gevallen is het raadzaam om een inboedelverzekering te hebben. In Nederland ben je niet verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten. Een van de redenen waarom mensen een inboedelverzekering afsluiten is dat de waarde van hun spullen al gauw in de duizenden euro’s kan lopen. Wanneer er wat gebeurt dan ben je wel verzekerd voor de spullen die schade hebben opgelopen of die je bent verloren bij een brand of door lekkage en waterschade hebt opgelopen aan bijvoorbeeld je keuken of badkamer. Let wel op dat de dagwaarde van de spullen wordt vergoed en niet het aankoopbedrag van de spullen.

Wanneer sluit je een inboedelverzekering af?

Ga je samenwonen of heb je net zelf een huis gehuurd of gekocht? Dan is dit het juiste moment om je inboedelverzekering op orde te brengen. Net verhuist? dan is het raadzaam om eens kritisch naar je verzekering te kijken. Stuur wel een adreswijziging naar je inboedelverzekeraar. Een verhuizing is ook een mooi moment om je inboedelverzekering te vergelijken en om je dekking te controleren. Dit kan bij Overstappen.nl inboedelverzekering Net als bij andere verzekeringen betaal je eerst een eigen risico. Dit is vaak verplicht. De verzekeraars verwachten dat je daardoor zuiniger met je spullen omgaat en niet onnodig claimt. 

Wat dekt een inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering verzekert dus al je losse spullen in huis. Veel verzekeringen dekken niet alleen schade binnenshuis maar ook buitenshuis zoals diefstal van tuinmeubelen, tuingereedschap en andere spullen buitenshuis. Een inboedelverzekering dekt onder meer schade door brand, wateroverlast, inbraak, beroving blikseminslag, ontploffing, storm en smelten/schroeien. Er zijn verschillende soorten dekkingen waar je uit kan kiezen. Een extra uitgebreide inboedelverzekering. Dit is een standaarddekking. En allrisk inboedelverzekering. Deze is het meest uitgebreid Deze vergoed ook schade die je zelf hebt aangericht.