Gehard glas op maat

Een appartement kopen Groningen; een wat verdraaide zin, maar wel één met een duidelijk doel. Je bent op zoek naar een koopappartement in Groningen. Groningen is opgedeeld in verschillende stadsdelen. Waar wil je graag dat appartement kopen Groningen? En hoe wil je dat gaan aanpakken? Wanneer je een appartement wilt gaan kopen dan zijn er enkele zaken waar je op moet letten. Denk daarbij aan het samen delen van een gebouw. Elk appartement is gelegen in een gebouw. Wanneer je een appartement koopt dan word je mede-eigenaar van dat gebouw. Daar zijn nogal wat regels aan verbonden. Voor je overgaat tot een appartement kopen Groningen, kun je beter eerst de nodige informatie inwinnen bij een makelaar zodat je in de toekomst in je nieuwe appartement geen problemen krijgt met de VvE of je medebewoners.

Neem een aankoopmakelaar in de arm

In deze hectische tijd vliegen de prijzen van huizen en appartementen omhoog. Hoe weet je nu of het appartement dat je op het oog hebt niet veel te duur is? Hoe kun je op deze overspannen markt een reëel bod uitbrengen? Wanneer er een appartement te koop wordt aangeboden zijn er al meer dan 20 bezichtigingen. Hoe maak je dan kans? Wanneer je een aankoop makelaar inschakelt weet deze, vaak al voordat het appartement op de markt komt, al dat er een appartement te koop komt. Hierdoor kun je eerder reageren dan via een makelaarssite. De aankoopmakelaar heeft nog meer voordelen ook al werkt hij niet voor niets en zijn de kosten van de aankoopmakelaar niet fiscaal aftrekbaar. Maar een aankoopmakelaar verdient zijn kosten dubbel en dwars terug. Zeker wanneer je gaat voor een appartement kopen Groningen!

Appartement kopen Groningen, wat doet een aankoopmakelaar

Het gekke is dat mensen in 99 van de 100 gevallen wel een verkoopmakelaar in de arm nemen, maar dat ze twijfelen om een aankoopmakelaar aan te stellen. Als je vaker een huis koopt dan weet je wel hoe het werkt. Maar hoe vaak koop je nu een huis of een appartement? Zeker bij een appartement, waar andere regels gelden, verdient een aankoopmakelaar zichzelf terug. Enkele zaken die een aankoopmakelaar doet;

·         Onderhandelen met koper of de verkopende makelaar

·         Alle juridische en administratieve zaken die nodig zijn bij de aankoop van een woning

·         Controleren koopovereenkomst

·         Inspectie van de woning en nakijken of er geen gebreken zijn

·         Weet wat de prijs van een woning ongeveer mag zijn

·         Weet sneller wanneer er een woning op de markt komt

Bij het kopen van een appartement heb je hulp nodig

Appartement kopen Groningen; zo begonnen we deze tekst. Maar als je inderdaad een appartement gaat kopen schakel dan extra hulp in om na te kijken of de VvE een bestaansrecht heeft. Elk appartementengebouw heeft een VvE (Vereniging van Eigenaren). Hieraan moet iedereen die een appartement koopt geld betalen. Van dat geld wordt het gebouw onderhouden en gerenoveerd. Het is belangrijk dat je vooraf weet wat je aan servicekosten (VvE) kwijt bent en waarvoor je betaald. Net zoals het belangrijk is dat je weet of er geen achterstallig onderhoud is. Ook hiervoor kun je uitstekend terecht bij een aankoopmakelaar zoals Namaco Groningen.