Iedereen die op het werk of thuis met schroevendraaiers, moersleutels, hamers en tangen werkt, weet hoe waardevol gereedschapswagen kunnen zijn om de boel netjes te houden.

Rangschikking gereedschapswagen

Dankzij dit soort verrijdbare trolleys kan gereedschap overzichtelijk worden gerangschikt en gemakkelijk worden vervoerd. Bovendien zorgt het praktische ontwerp ervoor dat het blad ook dienst doet als werkblad. De originele gereedschapwagen was niet alleen relatief klein, maar had alleen een houten frame en de laden boden niet genoeg ruimte voor gereedschapsinzetstukken. Na zijn recente positieve ervaring met een aluminium profiel bij het ontwerpen van een camerastatief, en aangezien hij zeer bekend was met het item uit zijn tijd in de industrie, duurde het niet lang voordat Kalb besloot om het MB Building Kit System voor de framestructuur te kiezen. van zijn nieuwe werkplaatswagen.

Individuele ideeën vragen om flexibel materiaal

“Ik was altijd al een fan van item geweest en ik had nog steeds een gebruikersaccount, dus ik had ook direct online toegang tot alle voordelen”, onthulde hij. De eerste stap was het ontwerpen van het aluminium frame. Kalb begon met het ontwerpen van de boven- en ondersecties, waarbij gebruik werd gemaakt van hoekbevestigingen. Hij koos voor Standard Fasteners om de boven- en onderkant met verticale stutten te verbinden. Naar eigen zeggen houdt Kalb het graag aan de veilige kant, dus versterkte hij de verbinding met een Automatic Fastener. De vrije interne groeven van de aluminium profielen moesten plaats bieden aan speciaal op maat gesneden houten planken om de buitenwanden van de wagen te creëren. In de eerste video in zijn vierdelige serie over het bouwen van de werkplaatswagen geeft de YouTuber alle details van het ontwerp:

Het aluminium frame, dat hij al op wielen had geplaatst, vormde de basis voor de zelfgemaakte werkplaatswagen. Ondanks zijn eerdere ervaring met artikelprofieltechnologie was Kalb nog steeds onder de indruk. “Ja, ik ben bekend met itemmateriaal, maar ik had nooit gedacht dat het zo ongelooflijk stevig kon zijn. Het biedt je ook een fantastische flexibiliteit”, zegt hij. Hoewel de meeste resterende stappen, zoals het maken van de lades, niets nieuws waren voor de ervaren houtexpert, was het aanbrengen van de witte verflaag op het einde een andere zaak. Toch was Kalb succesvol bij zijn eerste poging.

Veel meer potentieel voor de zelfgemaakte gereedschapswagen

Dus wat nu? “De groeven geven je een verbazingwekkende flexibiliteit. Vanzelfsprekend heb ik al een paar ideeën over hoe ik mijn zelfgemaakte werkplaatswagen kan uitbreiden. Een extra grip zou bijvoorbeeld een interessante optie zijn. Ja, er is een greep waaraan je kunt trekken, maar een ronde staaf is zeker het overwegen waard, bijvoorbeeld om een ​​rol keukenpapier vast te houden”, vervolgt Kalb. Er is echter één ding dat zijn dag echt zou maken. Gereedschapswagen