Zelf wc stucen? Dat kan! Bij Betonstunter kan je namelijk een verwerkingsset kopen waarmee jij in staat gesteld wordt om zelf wc stucen uit te voeren. Daar hoef je geen beroepsmatige bouwvakker, loodgieter of wat dan ook voor te zijn. Als het mis gaat of je ondervindt problemen, dan kan je natuurlijk nog altijd ervoor kiezen om professionele hulp in te schakelen, maar waarom zou je het niet eerst zelf proberen? Je hebt niets te verliezen! Ook het metal stuc aanbrengen kan goed zelf.

Kosten besparen

Allereerst, het meest voor de hand liggende argument voor zelf wc stucen: het bespaart je geld. Als je namelijk een professioneel bedrijf moet inhuren, ben je niet alleen kosten kwijt aan materialen, maar ook aan arbeidskracht en manuren.  Dat betekent dus eigenlijk dubbele kosten. Als je het zelf doet, ben je alleen het geld kwijt aan de materialen die je nodig hebt, dus bijvoorbeeld de verwerkingsset. De tijd ben je niet ‘kwijt’, om verschillende redenen: ten eerste kan je het doen in de tijd waarin je normaal gesproken gewoon op de bank zou liggen, dus echt ‘kwijt’ ben je die tijd toch niet. En ten tweede levert dit project je iets op, namelijk persoonlijke ontwikkeling.

Persoonlijke ontwikkeling

Door iets nieuws te proberen ontwikkel je je en kom je uit je comfort zone. Misschien ben je bijvoorbeeld overdag alleen maar bezig met theoretisch werk, zoals administratieve zaken of rekenwerk. Het kan dan heel bevrijdend zijn om je horizon te verbreden en eens iets met je handen te doen. Zo leer je jezelf om veelzijdig te zijn, in plaats van dat je van te voren hebt bedacht dat fysieke arbeid niet voor jou is weggelegd. Bovendien kan je daar ook veel zelfvertrouwen van krijgen. Wie weet ontdek je wel een nieuw talent bij jezelf en blijk je veel capabeler dan je dacht. En zelfs als je er niet goed in bent kan het je toch een goed gevoel geven dat je het geprobeerd hebt.