Grof genomen zijn er twee soorten tuinen: tuinen mét een tuinkachel, en tuinen zonder tuinkachel. Het grote verschil zit hem in de gezelligheid. Met een tuinkachel haal je sfeer in de tuin, en een reden om nog meer van de tuin te gaan genieten. De tuinkachel is een echte blikvanger, vooral wanneer hij aanstaat. In de zomer is er menig avond waarop je denkt: ik zou nu wel buiten willen zitten, maar ik denk dat het te koud is. Met een tuinkachel hoef je hier eigenlijk nooit over te twijfelen. Binnen een handomdraai heb je een vuur aan en kan het hele gezin er omheen gaan zitten. Zo’n buitenkachel is namelijk zo ontworpen dat je – ook wanneer het waait – gemakkelijk een vuurtje stookt.

tuinkachel-1-e1440695340893

Wat voor soort buitenverwarming neem jij?

Op het gebied van buitenverwarming valt er van alles te kiezen. Zo kun je naast de buitenkachel ook een terrashaard kopen. Deze twee typen zijn wat robuuster en passen uitermate goed op het terras. Een andere mogelijkheid is om een vuurkorf of vuurschaal in je tuin te zetten. Deze nodigen misschien nog meer uit om rond omheen te gaan zitten. Een vuurkorf of vuurschaal kun je trouwens ook heel gemakkelijk omtoveren tot barbecue. Je hoeft er namelijk alleen maar een passend rooster op te leggen en je kunt aan de gang. Zo kun je de hele avond door genieten van de mogelijkheden van het vuur: van avondeten tot cocktailfeest tot een verwarmend gesprek.

Laat je buitenverwarming nog meer opvallen

Als je een mooie haard, kachel, vuurschaal of vuurkorf hebt gekocht, wil je natuurlijk wel dat hij gezien wordt. Door één van de verkrijgbare design modellen te kiezen weet je zeker dat dat gaat lukken. Buitenverwarming is namelijk verkrijgbaar in uiteenlopende ontwerpen: van een traditionele potkachel tot een fraai gevormde buitenhaard. Breng het tot leven met een vuurtje en je zult zien dat je show steelt. Kies daarbij een centrale plek op je terras en iedereen kan er optimaal genieten. Een tip: zorg er wel voor dat de kachel op een vlakke ondergrond komt te staan. Zo voorkom je ongelukjes.

Bron: https://www.tuinkachelgigant.nl/