Wil jij je huis verkopen, dan moet je absoluut makelaar offertes opvragen voor je een makelaarskantoor kiest. Je wilt er immers zeker van zijn dat je een kantoor kiest dat niet te duur is. Tegelijkertijd wil je er zeker van zijn dat ze de diensten leveren die jij zoekt. Door makelaar offertes aan te vragen, kun je niet alleen de prijzen vergelijken, maar ook de diensten die daarvoor geleverd worden. Op basis van die gegevens kun je vervolgens een goede vergelijking gaan maken. En uiteindelijk bepalen met welke makelaardij jij in zee wilt gaan!

Makelaar offertes vergelijken

Veel mensen realiseren zich niet dat er veel verschil kan bestaan tussen verschillende makelaarskantoren. Dit verschil kan zitten in:

  • de manier waarop zij jou behandelen
  • de prijzen die zij rekenen
  • de diensten die zij leveren

Door makelaar offertes op te vragen, kun je over die laatste twee punten al duidelijkheid krijgen. Vaak zijn mensen geneigd om enkel te kijken naar de totaalprijs, maar dat is echt een valkuil. Wat jij je moet realiseren, is dat de kosten vaak berekend worden als percentage van de verkoopprijs van de woning. Als het ene kantoor jouw huis een stuk hoger taxeert dan het andere kantoor, dan volgt daar dus automatisch ook een ander kostenplaatje uit. Wil je makelaar offertes gaan vergelijken, dan is het dus beter om te letten op het percentage waar ze mee werken, dan op het totale kostenplaatje. Daarnaast moet je goed letten op wat zij precies leveren voor die prijs. Soms wordt er een totaalpakket geboden, andere makelaars werken met een basistarief en brengen bepaalde diensten extra in rekening als jij daar gebruik van wilt maken. Je kunt op die manier besparen door diverse zaken zelf te doen en alleen uit te besteden wat jij niet zelf kunt of wilt doen. Maar als jij alles aan het makelaarskantoor over wilt laten, dan kan een totaalpakket goedkoper zijn. Dit is dus ook iets om in de gaten te houden bij het vergelijken van makelaar offertes!

Offerteaanvraag

Je weet nu dus ongeveer waar je op moet letten, de vraag is dan: hoe kom je nu aan makelaar offertes van de diverse makelaarskantoren bij jou uit de buurt? Je kunt ze natuurlijk stuk voor stuk apart gaan vragen of ze voor jou een offerte op willen stellen. Maar je moet dan wel precies weten welke zaken jij daar in wilt hebben staan. Dit is nog best lastig en het kan ook best veel werk zijn. Gelukkig is er een gemakkelijkere oplossing, je kunt namelijk heel eenvoudig makelaar offertes aanvragen via verkoopmakelaaroffertes.nl. Je doorloopt daar een vragenlijst en als je die ingevuld hebt, wordt jouw offerteverzoek verstuurd naar verschillende makelaars bij jou in de buurt. Je weet dan zeker dat zij allemaal met dezelfde aanvraaggegevens werken en jij hoeft bovendien maar één keer een verzoek in te dienen! Het aanvragen is uiteraard geheel gratis en vrijblijvend. Na een tijdje krijg jij van vier verschillende kantoren een offerte toegestuurd en kun jij de makelaar offertes gaan vergelijken. verkoopmakelaaroffertes.nl maakt het je dus een heel stuk gemakkelijker!