Als je geen last meer wilt hebben van de wind, kun je kiezen voor een vast of een mobiel windscherm. De vraag is dan natuurlijk wat in jouw situatie de beste keuze is. Wij kunnen die keus niet voor jou maken, maar we kunnen je wel uitleggen wat de voor- en nadelen van een mobiel windscherm zijn. Op basis van die informatie kun je dan zelf een keus gaan maken. Zo weet je zeker dat je kiest voor de variant die het beste bij jou past en jou de meeste voordelen geeft!

Vast of mobiel windscherm?

Buiten zitten is heerlijk, maar het Nederlandse klimaat is hier vaak niet echt ideaal voor. Soms is het gewoon echt te heet en snak je naar een zuchtje wind. Andere keren is de temperatuur eigenlijk aangenaam, maar maakt de wind het te koud. Een mobiel windscherm biedt in beide situaties voordelen. Je kunt deze plaatsen op het moment dat je last hebt van windvlagen, zodat het dan toch aangenaam warm is. En wordt het te heet buiten, dan haal je het scherm weg zodat je kunt genieten van een verkoelend briesje. Bij een vaststaand scherm heb je deze mogelijkheid niet. Tenzij je een exemplaar hebt dat van doek gemaakt is en dat je in of uit kunt rollen uit een houder die je aan de muur bevestigt. Een mobiel windscherm heeft echter ook een voordeel ten opzichte van deze soorten windschermen en dat is dat je hem kunt plaatsen waar je wilt. Bij de diverse soorten vaste windschermen heb je deze mogelijkheid niet. Dat is natuurlijk geen probleem als je altijd op hetzelfde plekje in je tuin zit en de wind ook eigenlijk altijd vanuit dezelfde hoek komt. Maar zit je graag op verschillende plekken of komt de wind vanuit verschillende kanten de tuin in waaien, dan is een mobiel windscherm ideaal. Deze verplaats je gewoon naar de plek waar jij wilt zitten, je zet hem in de juiste hoek neer en jij hebt van windvlagen geen last meer!

Premonta

Een mobiel windscherm heeft dus diverse voordelen! Een nadeel? Dat is dat mensen het soms vervelend vinden om hem te verplaatsen. Maar voor de meeste mensen zal het zo zijn dat de voordelen opwegen tegen dit nadeel! Heb jij interesse hier in? Dan moet je zeker eens naar Premonta gaan. Hier kun je zelf windschermen samenstellen die perfect passen bij jouw specifieke situatie! Je kunt kiezen uit elementen in verschillende breedtematen, namelijk:

  • 1 meter
  • 1,5 meter
  • 2 meter

Door middel van koppelpennen kun je de verschillende elementen aan elkaar maken en zo je eigen mobiel windscherm samenstellen. Je kunt het scherm zo ook in een hoek plaatsen, wat handig kan zijn. De schermen zijn gemaakt van frames van RVS en daarin zit veiligheidsglas. Dit maakt het gebruik ervan veilig en tegelijkertijd heeft het als voordeel dat je zo je uitzicht behoudt. Reden genoeg dus om hier voor te kiezen! Als jij ook interesse hebt in een mobiel windscherm, kijk dan dus zeker eens op de website van Premonta voor de mogelijkheden die zij bieden!