Wanneer je jouw houtwerk weer een nieuwe laklaag wilt geven is het belangrijk dat je dit goed doet. Het is bijvoorbeeld erg belangrijk dat je een goede lakverf kiest voordat je gaat beginnen. Zonder een goede verf zal je binnen de kortste keren al zien dat het geverfde hout niet meer goed beschermd is en er ook al een stuk minder mooi uit zal zien. Maar waar moet je op letten wanneer je een lakverf gaat kopen? In dit artikel vertel ik het je!

De aandachtspunten

Je kan natuurlijk helemaal zelf het type lakverf kiezen. Echter zijn er wel wat aandachtspunten:

  • Kijk goed of je lakverf voor binnen of voor buiten koopt. Beide hebben andere voor- en nadelen waardoor ze alleen op bepaalde materialen en locaties gebruikt kunnen worden. Wanneer je de foute koopt, gooi je eigenlijk je geld weg.
  • Kies de juiste glansgraad die je wilt hebben. Veel mensen houden van hoogglanzende lakverf, aangezien deze de ondergrond het best beschermd.
  • Let op de kwaliteit van de lakverf die je koopt. Neem bijvoorbeeld de Sigma s2u Satin. Dit is enorm goede kwaliteit lakverf. De kwaliteit kan je herkennen aan een lange levensduur en een goeie dekkingsgraad. Je hebt dus weinig lagen nodig om een mooie laklaag te krijgen.

Waar kan je deze verf kopen?

Je kan de lakverf in fysieke winkels kopen, maar in deze tijden raden we het aan om zo veel mogelijk online te bestellen. Goede lakverf kan je bijvoorbeeld gewoon bestellen op www.verf.nl. Zo hoef je geen fysieke winkel te bezoeken en let je goed op je eigen gezondheid en die van de mensen om je heen.