Voor senioren kan het veel moeite kosten om de tuin bij te houden. Om het onderhouden van de tuin makkelijker te maken, kan het gebruik van kunstgras wenselijk zijn. Kunstgras hoeft niet maandelijks gemaaid te worden, evenals dat er geen onkruid door het kunstgras heen zal groeien. Iets wat bij een normaal gazon vaak wel gebeurt! Denk bijvoorbeeld aan mossen, die op de donkerdere plekken in de tuin in je gazon omhoog kunnen komen. Dit geeft het gazon een minder strakke uitstraling en kan voor schade zorgen.

Het feit dat kunstgras onderhoudsarm is, zal niet de enige reden zijn om voor kunstgras in de tuin te kiezen. Denk ook aan het feit dat kunstgras milieuvriendelijk is. Voor het onderhouden van kunstgras is immers geen mest nodig, evenals dat het gebruik van pesticiden overbodig wordt.

Kunstgras door specialisten laten leggen

Er zijn verschillende organisaties op internet te vinden, die hulp bieden bij het leggen van kunstgras in tuinen. Houd er rekening mee dat er een groot verschil in de kwaliteit van het kunstgras kan zitten. De ene producent biedt veel beter kunstgras aan, dan andere producenten. De kwaliteit is onder meer zichtbaar in de kleur van het kunstgras, de dichtheid van de kunstgrasmatten, enzovoorts. Ook is goedkoop kunstgras vaak veel minder UV-bestendig. Dit leidt ertoe, dat het kunstgras sneller zal verkleuren.

Ook fijn aan deze gespecialiseerde organisaties, is het feit dat ze het kunstgras op maat kunnen snijden. Zo sluit het kunstgras perfect aan bij de beschikbare ruimte binnen je tuin!